Overslaan en naar de inhoud gaan

Anderhalf jaar cel geëist in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdonderdag 15 december 2016 - 6:30

Op de vierde en laatste zittingsdag in hoger beroep van de Valkenburgse zedenzaak stonden woensdag in Den Bosch drie klanten terecht.

Als het aan de advocaat-generaal ligt, gaat één hen anderhalf jaar achter slot en grendel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Bewuste risico's
Dat is de hoogste eis die in de 27 zaken in hoger beroep werd uitgesproken. Het gaat om een verdachte die volgens het OM het hele land doorreisde op zoek naar prostituees. Hij zou in zeer korte tijd contact hebben gehad met twee minderjarigen, onder wie de 16-jarige Kimberly. "Blijkbaar is de verdachte een thrillseeker die bewust risico’s opzoekt", aldus de advocaat-generaal.

Andere verdachten
De andere twee verdachten hoorden twaalf maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk, en tien maanden cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk plus een werkstraf van 150 uur tegen zich eisen. Het OM ziet ze als klanten van het 16-jarige meisje dat door pooierboy Armin A. seksueel werd uitgebuit in 2014.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vrijspraak en straffen van één dag in Valkenburgse zedenzaak
27 klanten horen uitspraak in Valkenburgse zedenzaak
OM eist celstraf voor jeugdwerker in Valkenburgse zedenzaak
Officier weer fel onder vuur in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen