Overslaan en naar de inhoud gaan

Anderhalf jaar cel geëist in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdonderdag 15 december 2016 - 6:30

Op de vierde en laatste zittingsdag in hoger beroep van de Valkenburgse zedenzaak stonden woensdag in Den Bosch drie klanten terecht.

Als het aan de advocaat-generaal ligt, gaat één hen anderhalf jaar achter slot en grendel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Bewuste risico's
Dat is de hoogste eis die in de 27 zaken in hoger beroep werd uitgesproken. Het gaat om een verdachte die volgens het OM het hele land doorreisde op zoek naar prostituees. Hij zou in zeer korte tijd contact hebben gehad met twee minderjarigen, onder wie de 16-jarige Kimberly. "Blijkbaar is de verdachte een thrillseeker die bewust risico’s opzoekt", aldus de advocaat-generaal.

Andere verdachten
De andere twee verdachten hoorden twaalf maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk, en tien maanden cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk plus een werkstraf van 150 uur tegen zich eisen. Het OM ziet ze als klanten van het 16-jarige meisje dat door pooierboy Armin A. seksueel werd uitgebuit in 2014.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vrijspraak en straffen van één dag in Valkenburgse zedenzaak
27 klanten horen uitspraak in Valkenburgse zedenzaak
OM eist celstraf voor jeugdwerker in Valkenburgse zedenzaak
Officier weer fel onder vuur in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen