Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Andere werkgevers vangen mogelijk personeel VGZ op'

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 17:17

Verschillende werkgevers hebben aangeboden om het personeel van de VGZ-vestiging in Heerlen over te nemen.

Welke bedrijven interesse hebben in de medewerkers van de zorgverzekeraar, is volgens CNV-bestuurder Robert Wonnink nog niet bekend.

Huurcontract
VGZ zegt de huur van de locatie in Heerlen per 1 mei 2019 op. Daar werken op dit moment ruim 300 medewerkers. Volgens FNV wordt de werkgelegenheid verplaatst naar Eindhoven. Ook zal een deel van de arbeidsplaatsen door de digitalisering komen te vervallen.

Lees ook: Honderden ontslagen door sluiting VGZ in Heerlen

Werkgelegenheid
Om te voorkomen dat de werkgelegenheid verdwijnt, heeft ook de Heerlense wethouder Martin de Beer contact opgenomen met de zorgverzekeraar. "Het belangrijkste is dat de werkgelegenheid voor Zuid-Limburg behouden blijft", zegt hij.

Werkruimte
Andere bedrijven hebben ook kantoorruimte aan VGZ aangeboden, in de hoop dat de zorgverzekeraar in het zuiden blijft. Eén van die bedrijven zou volgens Wonnink pensioenorganisatie APG zijn.

Lees ook: 'Provinciebestuur moet in actie komen tegen sluiting VGZ'

Scenario's
Vakbonden De Unie en CNV hebben dinsdag overleg gehad met zorgverzekeraar. Dit voorjaar moet er een plan over het sluiten van de vestiging aan Nieuw Eyckholt in Heerlen komen. Volgens een woordvoerder van VGZ worden alle scenario's voor een oplossing onderzocht. Welke scenario's dat zijn kon hij nog niet zeggen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen