Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Andere werkgevers vangen mogelijk personeel VGZ op'

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 17:17

Verschillende werkgevers hebben aangeboden om het personeel van de VGZ-vestiging in Heerlen over te nemen.

Welke bedrijven interesse hebben in de medewerkers van de zorgverzekeraar, is volgens CNV-bestuurder Robert Wonnink nog niet bekend.

Huurcontract
VGZ zegt de huur van de locatie in Heerlen per 1 mei 2019 op. Daar werken op dit moment ruim 300 medewerkers. Volgens FNV wordt de werkgelegenheid verplaatst naar Eindhoven. Ook zal een deel van de arbeidsplaatsen door de digitalisering komen te vervallen.

Lees ook: Honderden ontslagen door sluiting VGZ in Heerlen

Werkgelegenheid
Om te voorkomen dat de werkgelegenheid verdwijnt, heeft ook de Heerlense wethouder Martin de Beer contact opgenomen met de zorgverzekeraar. "Het belangrijkste is dat de werkgelegenheid voor Zuid-Limburg behouden blijft", zegt hij.

Werkruimte
Andere bedrijven hebben ook kantoorruimte aan VGZ aangeboden, in de hoop dat de zorgverzekeraar in het zuiden blijft. Eén van die bedrijven zou volgens Wonnink pensioenorganisatie APG zijn.

Lees ook: 'Provinciebestuur moet in actie komen tegen sluiting VGZ'

Scenario's
Vakbonden De Unie en CNV hebben dinsdag overleg gehad met zorgverzekeraar. Dit voorjaar moet er een plan over het sluiten van de vestiging aan Nieuw Eyckholt in Heerlen komen. Volgens een woordvoerder van VGZ worden alle scenario's voor een oplossing onderzocht. Welke scenario's dat zijn kon hij nog niet zeggen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen