Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Andere werkgevers vangen mogelijk personeel VGZ op'

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 17:17

Verschillende werkgevers hebben aangeboden om het personeel van de VGZ-vestiging in Heerlen over te nemen.

Welke bedrijven interesse hebben in de medewerkers van de zorgverzekeraar, is volgens CNV-bestuurder Robert Wonnink nog niet bekend.

Huurcontract
VGZ zegt de huur van de locatie in Heerlen per 1 mei 2019 op. Daar werken op dit moment ruim 300 medewerkers. Volgens FNV wordt de werkgelegenheid verplaatst naar Eindhoven. Ook zal een deel van de arbeidsplaatsen door de digitalisering komen te vervallen.

Lees ook: Honderden ontslagen door sluiting VGZ in Heerlen

Werkgelegenheid
Om te voorkomen dat de werkgelegenheid verdwijnt, heeft ook de Heerlense wethouder Martin de Beer contact opgenomen met de zorgverzekeraar. "Het belangrijkste is dat de werkgelegenheid voor Zuid-Limburg behouden blijft", zegt hij.

Werkruimte
Andere bedrijven hebben ook kantoorruimte aan VGZ aangeboden, in de hoop dat de zorgverzekeraar in het zuiden blijft. Eén van die bedrijven zou volgens Wonnink pensioenorganisatie APG zijn.

Lees ook: 'Provinciebestuur moet in actie komen tegen sluiting VGZ'

Scenario's
Vakbonden De Unie en CNV hebben dinsdag overleg gehad met zorgverzekeraar. Dit voorjaar moet er een plan over het sluiten van de vestiging aan Nieuw Eyckholt in Heerlen komen. Volgens een woordvoerder van VGZ worden alle scenario's voor een oplossing onderzocht. Welke scenario's dat zijn kon hij nog niet zeggen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
De Blauwe Ticket Dagen van WML bij 1Limburg
Advertentie
Win een rondleiding door WML's waterfabriek

Benieuwd hoe de WaterMakers van Limburg kraanwater maken? Interesse om een bezoekje te brengen aan WML’s Waterfabriek? Zin om te ontdekken, te leren en te proeven? Kom dan in de meivakantie naar de Blauwe Ticket Dagen in Beegden.

Maak kans op de rondleiding
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Overzicht
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op

Meest gelezen