Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Andere werkgevers vangen mogelijk personeel VGZ op'

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 17:17

Verschillende werkgevers hebben aangeboden om het personeel van de VGZ-vestiging in Heerlen over te nemen.

Welke bedrijven interesse hebben in de medewerkers van de zorgverzekeraar, is volgens CNV-bestuurder Robert Wonnink nog niet bekend.

Huurcontract
VGZ zegt de huur van de locatie in Heerlen per 1 mei 2019 op. Daar werken op dit moment ruim 300 medewerkers. Volgens FNV wordt de werkgelegenheid verplaatst naar Eindhoven. Ook zal een deel van de arbeidsplaatsen door de digitalisering komen te vervallen.

Lees ook: Honderden ontslagen door sluiting VGZ in Heerlen

Werkgelegenheid
Om te voorkomen dat de werkgelegenheid verdwijnt, heeft ook de Heerlense wethouder Martin de Beer contact opgenomen met de zorgverzekeraar. "Het belangrijkste is dat de werkgelegenheid voor Zuid-Limburg behouden blijft", zegt hij.

Werkruimte
Andere bedrijven hebben ook kantoorruimte aan VGZ aangeboden, in de hoop dat de zorgverzekeraar in het zuiden blijft. Eén van die bedrijven zou volgens Wonnink pensioenorganisatie APG zijn.

Lees ook: 'Provinciebestuur moet in actie komen tegen sluiting VGZ'

Scenario's
Vakbonden De Unie en CNV hebben dinsdag overleg gehad met zorgverzekeraar. Dit voorjaar moet er een plan over het sluiten van de vestiging aan Nieuw Eyckholt in Heerlen komen. Volgens een woordvoerder van VGZ worden alle scenario's voor een oplossing onderzocht. Welke scenario's dat zijn kon hij nog niet zeggen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen