Overslaan en naar de inhoud gaan

Andere vrachtwagen: vuilnismannen rennen zich in het zweet

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2020 - 20:46

In Weert zijn de vuilnismannen woensdagavond laat nog steeds aan het rennen om hun ophaalronde te voltooien.

Dat meldt Weertdegekste op de website.

Wisseling van de wacht
De oorzaak van de extra uren en het zweet is de wisseling van de wacht bij de afvalinzamelaars. De firma Van Kaathoven heeft het stokje overgenomen van afvalinzamelaar Renewi. Dat gebeurde op papier in het najaar tijdens de aanbesteding van de gemeente.

Duobak
Woensdag was het daadwerkelijk zover en reden de eerste rode vuilniswagens van Van Kaathoven door de wijken van Weert. Maar waar de trucks van Renewi twee kliko''s tegelijk konden omkieperen in hun bak, is dat bij Van Kaathoven anders. Daar moet de zogeheten duobak twee keer naar boven om te legen. Het ophalen van het afval verloopt daardoor langzamer.

Zo langzaam zelfs dat de vuilnismannen ver na de gebruikelijke tijd hun ronde doen. Uit sommige wijken komen berichten dat de kliko's niet geleegd zijn. Het is onduidelijk of dat ook nog gaat gebeuren op woensdagavond.

Van Kaathoven was niet bereikbaar voor een reactie.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen