Overslaan en naar de inhoud gaan

Andere rechters buigen zich over zaak Bandidos-president

Geplaatst opvrijdag 20 augustus 2021 - 13:25

Brian H. die vervolgd wordt voor het dragen van kleding van motorclub Bandidos, moet zich niet voor de politierechter verantwoorden, maar voor de rechtbank. Dat betekent dat niet één, maar drie rechters zich over zijn zaak zullen buigen.

De president van de Heerlense Bandidos-tak staat terecht, omdat hij tijdens het grote proces tegen de motorclub in april van dit jaar kleding van de Bandidos droeg. Bandidos Holland was destijds verboden, maar lokale afdelingen, zoals de afdeling Heerlen, mochten wel blijven bestaan.

Lees ook: Bandidos-president vervolgd voor dragen clubkleding

In beslag
Brian H. was tijdens de eerdere zitting gehuld in een shirt van de motorclub. Op zijn hoofd droeg hij een pet met het logo van de club en ook op zijn tasje prijkte een Bandidos-tekst. De parketpolitie nam deze spullen in beslag. Brian kreeg een wit shirt terug, zodat hij niet met ontbloot bovenlijf in de rechtbank zat.

Advies
Advocaat Gitte Stevens is blij dat nu drie rechters zich over deze aanklacht gaan buigen. "Het is een principiële zaak en daarom ben ik verheugd dat de meervoudige kamer er nu naar kijkt. De politierechter heeft mijn advies opgevolgd." De zaak wordt nu op 25 oktober door de rechtbank in Maastricht behandeld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen