Overslaan en naar de inhoud gaan

Anday Tekle wint Leudal Cross in Haelen

Geplaatst opzondag 17 februari 2019 - 14:53

Anday Tekle heeft in Haelen de laatste wedstrijd van de Limbra Cross-competitie gewonnen.

De 20-jarige atleet van AV Unitas liep de Leudal Cross over 9405 meter in een tijd van 31 minuten en 42 seconden.

Winnaar eindklassement
Werner Gentle van Lopersgroep Deurne werd tweede en had zestien seconden achterstand op de winnaar. De Duitser Kay Weyers van TuRa Brüggen 1923 e.V. werd derde. Met 2435 punten werd Gentle wel winnaar van het eindklassement van deze crosscompetitie.

Anderhalve minuut
Magda Winiarska was de eerste vrouw, die in Haelen de finish van de lange cross bereikte. Na 40 minuten en 56 seconden kon voor de atlete uit Someren de stopwatch worden ingedrukt en verzekerde zij zich van de zege in de Limbra Cross-competitie. De 39-jarige Winiarska had bijna anderhalve minuut voorsprong op Eefje Melssen van GAC Gemert. Ook de derde plaats op het podium was voor een atlete uit Noord-Brabant. Demi Boerekamp uit Someren finishte in 42 minuten en 45 seconden.

Eindklassement
De cross over 4360 meter leverde een overwinning op voor Guy Maas. De atleet van AV Maastricht kwam na 14 minuten en 36 seconden over de streep en won ook het eindklassement van deze competitie. Niels Jacobs van ATH finishte 22 seconden later als tweede. Teun Duisters werd derde.

Eindoverwinning
Anna Gommer van Achilles Top uit Kerkrade mocht de bloemen in ontvangst nemen voor haar zege in de korte Leudal Cross. Zij kwam met twaalf seconden voorsprong op Kim Janssen van Lopersgroep Deurne over de streep. Ondanks haar tweede plaats in Haelen kwam de Brabantse atlete 95 punten te kort om Johanna Josten uit Tegelen in deze categorie van de eindoverwinning in deze crosscompetitie af te houden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen