Overslaan en naar de inhoud gaan

Anday Tekle wint Leudal Cross in Haelen

Geplaatst opzondag 17 februari 2019 - 14:53

Anday Tekle heeft in Haelen de laatste wedstrijd van de Limbra Cross-competitie gewonnen.

De 20-jarige atleet van AV Unitas liep de Leudal Cross over 9405 meter in een tijd van 31 minuten en 42 seconden.

Winnaar eindklassement
Werner Gentle van Lopersgroep Deurne werd tweede en had zestien seconden achterstand op de winnaar. De Duitser Kay Weyers van TuRa Brüggen 1923 e.V. werd derde. Met 2435 punten werd Gentle wel winnaar van het eindklassement van deze crosscompetitie.

Anderhalve minuut
Magda Winiarska was de eerste vrouw, die in Haelen de finish van de lange cross bereikte. Na 40 minuten en 56 seconden kon voor de atlete uit Someren de stopwatch worden ingedrukt en verzekerde zij zich van de zege in de Limbra Cross-competitie. De 39-jarige Winiarska had bijna anderhalve minuut voorsprong op Eefje Melssen van GAC Gemert. Ook de derde plaats op het podium was voor een atlete uit Noord-Brabant. Demi Boerekamp uit Someren finishte in 42 minuten en 45 seconden.

Eindklassement
De cross over 4360 meter leverde een overwinning op voor Guy Maas. De atleet van AV Maastricht kwam na 14 minuten en 36 seconden over de streep en won ook het eindklassement van deze competitie. Niels Jacobs van ATH finishte 22 seconden later als tweede. Teun Duisters werd derde.

Eindoverwinning
Anna Gommer van Achilles Top uit Kerkrade mocht de bloemen in ontvangst nemen voor haar zege in de korte Leudal Cross. Zij kwam met twaalf seconden voorsprong op Kim Janssen van Lopersgroep Deurne over de streep. Ondanks haar tweede plaats in Haelen kwam de Brabantse atlete 95 punten te kort om Johanna Josten uit Tegelen in deze categorie van de eindoverwinning in deze crosscompetitie af te houden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen