Jonge messentrekker krijgt tbs na André Hazes-ruzie

Hij stak een kennis bijna dood, maar Julien T. (22) was op dat moment ontoerekeningsvatbaar. Dat stelt de rechtbank in Maastricht, die de twintiger uit Voerendaal daarom een tbs-maatregel oplegde.

Tieners opgepakt: betrokkenheid straatroven onderzocht

De politie heeft maandag twee tieners opgepakt voor een straatroof in Brunssum.

Steekpartij na André Hazes-ruzie: celstraf en tbs geëist

Als het aan justitie ligt, krijgt de 22-jarige Julien T. twee jaar celstraf en tbs met verzorging. Hij wordt verdacht van een steekpartij, afgelopen voorjaar in Amstenrade.

Goede dag in strijd tegen drugs: drie kwekerijen ontdekt

De politie heeft dinsdag een goede dag gehad in de strijd tegen drugshandel.

Negen partijen gaan de strijd aan met wateroverlast

De Provincie Limburg, Het Waterschap, de gemeenten Schinnen en Meerssen en vijf andere partijen gaan samen de strijd aan tegen wateroverlast.

Fatale vechtpartij Portugezen: 'Hij wilde me dood maken'

De verdachte van de dodelijke vechtpartij tussen Portugese stratenmakers in Amstenrade afgelopen juli zegt dat het latere slachtoffer hem wilde doden.

Delen van Amstenrade, Brunssum en Oirsbeek zonder stroom

Ruim 1500 inwoners van Amstenrade, Brunssum en Oirsbeek hebben woensdag een tijdje zonder stroom gezeten.

Stichtster Limburgse congregatie heilig verklaard

In Rome is zondag zuster Maria Katharina Kasper door paus Franciscus heilig verklaard.

Kraanwater tientallen huishoudens Amstenrade ondrinkbaar

In Amstenrade kunnen tientallen huishoudens sinds zondag geen water uit de kraan drinken. WML adviseert om het water eerst te koken voor consumptie.

Justitie vervolgt messentrekker (22) voor poging tot moord

De 22-jarige Julien T. wordt verdacht van poging tot moord. Hij stak een leeftijdsgenoot begin juni in Amstenrade meerdere keren met een mes.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app