Overslaan en naar de inhoud gaan

Amstel Gold Race trekt prijzengeld gelijk

Geplaatst opdinsdag 5 april 2022 - 14:12

De vrouwelijke deelnemers krijgen vanaf dit jaar evenveel prijzengeld als de mannen tijdens de Amstel Gold Race.

Dat heeft de organisatie van de koers dinsdagmiddag bekend gemaakt.

13.500 euro meer
Dat betekent dat de winnares van de vrouwenrace 16.000 euro verdient. Dit was vorig jaar nog 2500 euro.

Eerdere aanpassing
In 2019 werd al een eerste stap gezet. Toen werd het prijzengeld van de wielrensters al verhoogd van 1100 naar 2500 euro. Maar dat stond in schril contrast met de mannen die toen 16.000 euro verdienden bij winst in de Limburgse klassieker. Ook de startgelden voor de ploegen zijn de afgelopen jaren regelmatig verhoogd.

Gelijkheid
Leontien van Moorsel, koersdirecteur Amstel Gold Race is blij met de verhoging. “Dat is een flinke stap voorwaarts. In totaal in het prijzengeld voor de vrouwen, net als bij de heren, dit jaar 40.000 euro. Dat is 30.000 meer dan vorig jaar. Als je ziet waar het vrouwenwielrennen vandaan komt en waar we nu staan, dan is dat echt een wereld van verschil. De ontwikkeling om meer gelijkheid te krijgen in de wielersport heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. En hier willen we echt in de kopgroep zitten."

Demi Vollering
Bij de vrouwen staan onder andere winnaar van vorig jaar Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Demi Vollering aan de start. De renster van Team SD Worx eindigde vorig jaar als tweede in de Amstel Gold Race. "Ik kijk enorm uit naar zondag, al die mensen langs de kant zorgt voor zoveel kippenvel. Zeker als je de iconische Cauberg oprijdt. Dat hebben we vorig jaar moeten missen. Ik hoop dat dit net het extra steuntje in de rug geeft om dit jaar als eerste over de meet te komen”, aldus Vollering.

Lees ook: Van Vliet over parcourswijziging Amstel Gold Race

Live
Wielerliefhebbers zitten dit weekend goed bij L1. De ploegenpresentatie én de start van de mannen- en vrouwenkoers is zondag vanaf 8.45 uur live te zien op L1-TV.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen