Overslaan en naar de inhoud gaan

Amstel Gold Race optimistisch: 'We zijn flexibel'

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2020 - 12:15

De organisatie van de Amstel Gold Race blijft optimistisch over het doorgaan van de profwedstrijd. "Het glas is halfvol", zegt koersdirecteur Leo van Vliet tegen L1.

De Zuid-Limburgse wielerklassieker, met start in Maastricht en finish in Vilt, kreeg onlangs een nieuwe koersdatum van wielerbond UCI: zaterdag 10 oktober.

Lees ook: Kabinet: grote evenementen moeten wachten op coronavaccin

Vaccin noodzakelijk
Minister van Zorg Hugo de Jonge laat in een brief aan de Tweede Kamer echter weten dat er nog geen datum is gepland voor het toestaan van 'evenementen met een landelijke uitstraling'. Dat kan volgens de minister pas weer als er een vaccin voor het coronavirus is. De minister hoopt dat dat 'snel' is, maar houdt er rekening mee dat dat nog een jaar, of zelfs langer, kan duren.

Van Vliet zegt zich op dit moment niet druk te maken over de mededeling van het kabinet. "Het vaccin is natuurlijk superbelangrijk. En wat betreft de koers: we houden met alles rekening. Het belangrijkste is dat we op de kalender staan, op een mooie datum."

Lees ook: Nieuwe kalender: Amstel Gold Race op zaterdag 10 oktober

Grote dingen bereiken
Als er een Gold Race komt, dan zal die hoe dan ook anders zijn dan andere jaren. Mensenmassa's langs het parcours zijn op dit moment ondenkbaar. We zullen kijken wat we organisatorisch moeten doen, maar voor mij is het glas half vol", zegt van Vliet. "Op dit moment is alles geregeld. We zijn een kleine organisatie, héél flexibel én we kunnen grote dingen bereiken. Dat hebben we de afgelopen jaren ook laten zien", zegt de optimistische koersdirecteur.

De Amstel Gold Race stond eigenlijk op de rol voor 19 april, maar door de uitbraak van het coronavirus ging een streep door die oorspronkelijke koersdatum. Op de nieuwe UCI-kalender werd wel een plekje ingeruimd voor de enige wielerklassieker die Nederland rijk is. In 2019 won Mathieu van der Poel de wedstrijd op heroïsche wijze.

Toerversie
Over de Toerversie, die net als de profwedstrijd ook een nieuwe datum kreeg, is Van Vliet minder optimistisch. Volgens de nieuwe planning zouden er op 11 oktober zo'n 15.000 recreanten door het Heuvelland koersen. "Dat wordt moeilijk", erkent Van Vliet.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen