Overslaan en naar de inhoud gaan

Amstel Gold Race optimistisch: 'We zijn flexibel'

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2020 - 12:15

De organisatie van de Amstel Gold Race blijft optimistisch over het doorgaan van de profwedstrijd. "Het glas is halfvol", zegt koersdirecteur Leo van Vliet tegen L1.

De Zuid-Limburgse wielerklassieker, met start in Maastricht en finish in Vilt, kreeg onlangs een nieuwe koersdatum van wielerbond UCI: zaterdag 10 oktober.

Lees ook: Kabinet: grote evenementen moeten wachten op coronavaccin

Vaccin noodzakelijk
Minister van Zorg Hugo de Jonge laat in een brief aan de Tweede Kamer echter weten dat er nog geen datum is gepland voor het toestaan van 'evenementen met een landelijke uitstraling'. Dat kan volgens de minister pas weer als er een vaccin voor het coronavirus is. De minister hoopt dat dat 'snel' is, maar houdt er rekening mee dat dat nog een jaar, of zelfs langer, kan duren.

Van Vliet zegt zich op dit moment niet druk te maken over de mededeling van het kabinet. "Het vaccin is natuurlijk superbelangrijk. En wat betreft de koers: we houden met alles rekening. Het belangrijkste is dat we op de kalender staan, op een mooie datum."

Lees ook: Nieuwe kalender: Amstel Gold Race op zaterdag 10 oktober

Grote dingen bereiken
Als er een Gold Race komt, dan zal die hoe dan ook anders zijn dan andere jaren. Mensenmassa's langs het parcours zijn op dit moment ondenkbaar. We zullen kijken wat we organisatorisch moeten doen, maar voor mij is het glas half vol", zegt van Vliet. "Op dit moment is alles geregeld. We zijn een kleine organisatie, héél flexibel én we kunnen grote dingen bereiken. Dat hebben we de afgelopen jaren ook laten zien", zegt de optimistische koersdirecteur.

De Amstel Gold Race stond eigenlijk op de rol voor 19 april, maar door de uitbraak van het coronavirus ging een streep door die oorspronkelijke koersdatum. Op de nieuwe UCI-kalender werd wel een plekje ingeruimd voor de enige wielerklassieker die Nederland rijk is. In 2019 won Mathieu van der Poel de wedstrijd op heroïsche wijze.

Toerversie
Over de Toerversie, die net als de profwedstrijd ook een nieuwe datum kreeg, is Van Vliet minder optimistisch. Volgens de nieuwe planning zouden er op 11 oktober zo'n 15.000 recreanten door het Heuvelland koersen. "Dat wordt moeilijk", erkent Van Vliet.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen