Overslaan en naar de inhoud gaan

Amstel Gold Race op andere toer: online koers recreanten

Geplaatst opdinsdag 14 april 2020 - 14:26

Fietsers die aanstaande zaterdag zouden starten bij de toerversie van de Amstel Gold Race mogen zich opmaken voor een digitale toertocht.

De organisatie van de wielerklassieker komt aanstaande zondag namelijk met een online variant op de toerversie. "Je voelt dezelfde beklimmingen en bochten", zegt koersdirecteur Leo van Vliet.

Coronavirus
Door de uitbraak van het coronavirus kan het jaarlijks evenement op de Zuid-Limburgse wegen niet doorgaan. Behalve de toerversie ging er ook een streep door de profwedstrijden voor mannen en vrouwen, aanstaande zondag.

Lees ook: Coronacrisis: streep door Amstel Gold Race

Finale-parcours
Recreanten kunnen nu echter thuis op de pedalen gaan staan om hellingen als de Eyserbosweg, Keutenberg en Cauberg te bedwingen. De digitale route voert de renners over een afstand van 26 kilometer van Gulpen naar Vilt. De route is identiek aan de finale van de reguliere Amstel Gold Race.

Video: L1

Aanmelden
De Amstel Gold Race organiseert de wedstrijd samen met wielerplatform BKool, dat onlangs al een online Ronde van Vlaanderen voor profrenners verzorgde. Geïnteresseerden, die wel moeten beschikken over een interactieve hometrainer, kunnen zich aanmelden via de website van de Amstel Gold Race.

Meerijdende profs
"We hebben dit in een week tijd uit de grond gestampt om de mensen toch nog die beleving te kunnen geven", zegt Van Vliet, die aangeeft dat er wellicht ook bekende namen aan de start zullen staan. "Er zullen ook nog wat profs meerijden, maar daar zijn we nu nog mee bezig.” Er kan gestart worden om 11:00 uur, 12:00 uur en 13:00 uur.

Lees ook: Geen Amstel Gold Race, strop voor verenigingen

Geen digitale profrace
Eerder werden ook afgelaste profkoersen digitaal verreden. Zo deed een bescheiden groepje wielrenners mee aan een online variant van de Ronde van Vlaanderen. Er komt echter geen specifieke digitale Amstel Gold Race voor het profpeloton.

Klaar voor weekend
Van Vliet hoopt nog op een écht Amstel Gold Race-weekend dit jaar, dus inclusief profwedstrijd: “We hebben al vrij snel contact gehad met wielerbond UCI, maar het hangt uiteraard allemaal af van de omstandigheden. Je moet dan denken aan het najaar: oktober, november. Als het niet lukt is het geen nederlaag, want we kunnen er niets aan doen, aldus Van Vliet. "We gaan zien hoe het gaat lopen. Want eerst moet het echte probleem worden opgelost. Maar als het kan, zijn we er klaar voor.”

Gezond
Van Vliet ontkent niet dat ook de wielerwedstrijd financiële schade heeft opgelopen door de coronacrisis, maar geeft aan dat die schade te overzien is. "Omdat we als organisatie heel snel hebben geanticipeerd op de situatie, hebben we dat nog kunnen beperken. Het scheelt dat we een gezonde organisatie zijn.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen