Overslaan en naar de inhoud gaan

Amstel Gold Race op andere toer: online koers recreanten

Geplaatst opdinsdag 14 april 2020 - 14:26

Fietsers die aanstaande zaterdag zouden starten bij de toerversie van de Amstel Gold Race mogen zich opmaken voor een digitale toertocht.

De organisatie van de wielerklassieker komt aanstaande zondag namelijk met een online variant op de toerversie. "Je voelt dezelfde beklimmingen en bochten", zegt koersdirecteur Leo van Vliet.

Coronavirus
Door de uitbraak van het coronavirus kan het jaarlijks evenement op de Zuid-Limburgse wegen niet doorgaan. Behalve de toerversie ging er ook een streep door de profwedstrijden voor mannen en vrouwen, aanstaande zondag.

Lees ook: Coronacrisis: streep door Amstel Gold Race

Finale-parcours
Recreanten kunnen nu echter thuis op de pedalen gaan staan om hellingen als de Eyserbosweg, Keutenberg en Cauberg te bedwingen. De digitale route voert de renners over een afstand van 26 kilometer van Gulpen naar Vilt. De route is identiek aan de finale van de reguliere Amstel Gold Race.

Video: L1

Aanmelden
De Amstel Gold Race organiseert de wedstrijd samen met wielerplatform BKool, dat onlangs al een online Ronde van Vlaanderen voor profrenners verzorgde. Geïnteresseerden, die wel moeten beschikken over een interactieve hometrainer, kunnen zich aanmelden via de website van de Amstel Gold Race.

Meerijdende profs
"We hebben dit in een week tijd uit de grond gestampt om de mensen toch nog die beleving te kunnen geven", zegt Van Vliet, die aangeeft dat er wellicht ook bekende namen aan de start zullen staan. "Er zullen ook nog wat profs meerijden, maar daar zijn we nu nog mee bezig.” Er kan gestart worden om 11:00 uur, 12:00 uur en 13:00 uur.

Lees ook: Geen Amstel Gold Race, strop voor verenigingen

Geen digitale profrace
Eerder werden ook afgelaste profkoersen digitaal verreden. Zo deed een bescheiden groepje wielrenners mee aan een online variant van de Ronde van Vlaanderen. Er komt echter geen specifieke digitale Amstel Gold Race voor het profpeloton.

Klaar voor weekend
Van Vliet hoopt nog op een écht Amstel Gold Race-weekend dit jaar, dus inclusief profwedstrijd: “We hebben al vrij snel contact gehad met wielerbond UCI, maar het hangt uiteraard allemaal af van de omstandigheden. Je moet dan denken aan het najaar: oktober, november. Als het niet lukt is het geen nederlaag, want we kunnen er niets aan doen, aldus Van Vliet. "We gaan zien hoe het gaat lopen. Want eerst moet het echte probleem worden opgelost. Maar als het kan, zijn we er klaar voor.”

Gezond
Van Vliet ontkent niet dat ook de wielerwedstrijd financiële schade heeft opgelopen door de coronacrisis, maar geeft aan dat die schade te overzien is. "Omdat we als organisatie heel snel hebben geanticipeerd op de situatie, hebben we dat nog kunnen beperken. Het scheelt dat we een gezonde organisatie zijn.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen