Overslaan en naar de inhoud gaan

'Amstel Gold Race naar zaterdag 10 oktober'

Geplaatst opdonderdag 23 april 2020 - 20:41

De Amstel Gold Race wordt in de nieuwe wielerkalender verreden op zaterdag 10 oktober.

Dat zegt wielersite cyclingnews.com Het nieuwe schema wordt bevestigd in het L1-programma AvondGasten door wielerjournalist Raymond Kerckhoffs. "Dit is het schema dat op tafel ligt."

Onderhandeling
Koersdirecteur Leo van Vliet kan de datum van 10 oktober niet bevestigen. "We zijn in onderhandeling, het is natuurlijk al mooi dat we in het lijstje van de grote monumenten staan. Maar het is een hele moeilijke puzzel, zo begrijp ik", aldus Van Vliet tegen L1.

AG_WIELERKALENDER02

Wielerkalender
Op de nieuwe datum zou de Amstel Gold Race na Luik-Bastenaken-Luik verreden worden, en voor de Ronde van Vlaanderen. Een dag na de Amstel Gold Race staat Gent-Wevelgem gepland. "Dat zou voor de Gold Race fantastisch zijn", aldus oud-wielrenner Bram Tankink. "Het is qua weer ook een perfect weekend om een toerversie te rijden, ook heel belangrijk voor de organisatie." "Doordat de Amstel Gold Race iets verder naar achteren zit in het seizoen, is de kans ook groter dat de wedstrijd doorgaat", zo vult Raymond Kerckhoffs aan. "Mathieu van der Poel zal de Gold Race op de nieuwe datum zeker kunnen rijden, die richt zich toch vooral op de Ronde van Vlaanderen en op Parijs-Roubaix. Dus dat is ook mooi."

Armstrong
Ongetwijfeld zal ook Lance Armstrong content zijn met de nieuwe kalender. In zijn podcast The Move 2020 liet Armstrong deze week weten dat de Amstel Gold Race zijn favoriete klassieker is in het voorjaar.

Tour de France
Zowel Tankink als Kerckhoffs achten de kans op het doorgaan van de Tour de France vanaf 29 augustus erg klein. Ook Tom Dumoulin houdt rekening met het annuleren van La Grande Boucle. "Ik richt me niet echt op de Tour de France. Ik denk dat het wel eens erg tegen kan vallen of dat überhaupt gaat plaatsvinden', zo zegt Dumoulin. "Ik probeer dagelijks een doel te zetten, om drie uur te fietsen met een bepaalde doelstelling. Niet per se met de gedachte dat de Tour eraan komt over vier maanden. Als ik de virologen mag geloven, dan geef ik ze weinig kans."

Vrouwenwielrennen
Voormalig wereldkampioen Chantal Blaak hoopt dat het vrouwenpeloton zich binnenkort ook druk mag maken over de wielerkalender. "We hebben nog niets gehoord, we hebben nog geen kalender. Ik vertrouw er wel op dat ze er mee bezig zijn. De monumenten zouden ze minimaal moeten plannen, zoals Vlaanderen, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Strade Bianche. Die zouden door moeten gaan. Ik maak me wel zorgen over het vrouwenwielrennen, vooral voor de kleinere ploegen. Ik hoop dat we het niveau en de professionaliteit kunnen vasthouden", aldus de wielrenster van de Limburgse ploeg Boels-Dolmans, die volgend jaar ook zal koersen onder de nieuwe ploegennaam SD Worx.

Moeilijke tijd
Esra Tromp, ploegleidster van Parkhotel Valkenburg, is een van de dames die vrijdag aanschuift om te overleggen over de nieuwe wielerkalender voor de dames. Dat doet ze samen met onder meer Marianne Vos en CPA, de vakbond van het vrouwenpeloton. "Het zou fantastisch zijn als we dit jaar inderdaad de Amstel Gold Race weer kunnen rijden", aldus de vice-president van Unio, de vakbond voor UCI-teams. "We hebben vanmiddag een gesprek gehad met alle meiden van het team. Dit is toch wel een moeilijke tijd voor iedereen. We missen de wedstrijden enorm".

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen