Overslaan en naar de inhoud gaan

Amstel Gold Race naar 10 april vanwege Franse verkiezingen

Geplaatst opwoensdag 29 september 2021 - 11:24

De Amstel Gold Race wordt in 2022 een week eerder gereden dan aanvankelijk gepland. Nederlands enige wielerklassieker wisselt van datum met Parijs-Roubaix vanwege de nationale verkiezingen in Frankrijk.

De Amstel Gold Race wordt nu op zondag 10 april verreden. De toerversie verhuist mee: op zaterdag 9 april zullen 15.000 wielerliefhebbers door het Zuid-Limburgse Heuvelland fietsen.

Franse verkiezingen
"Christian Prudhomme (organisator, red.) belde me dat Parijs-Roubaix van de overheid niet op 10 april verreden mocht worden vanwege de Franse verkiezingen en vroeg of we bereid waren van datum te wisselen", zegt Amstel Gold Race-koersdirecteur Leo van Vliet. "In goed overleg hebben we besloten om vanwege deze uitzonderlijke omstandigheden eenmalig van weekend te wisselen."

'Extra weekend met veel overnachtingen'
Dat overleg werd gevoerd met organisator ASO, wielerbond UCI, en de gemeenten Valkenburg aan de Geul en Maastricht. Van Vliet is blij dat 'iedereen bereid is om hieraan mee te werken'. "Zondag 10 april is voor ons ook een prachtige plek in de kalender van de voorjaarsklassiekers. Bijkomend voordeel voor de regio is dat we met de nieuwe datum een week voor het Paasweekend van 16 en 17 april 2022 zitten en de lokale verblijfsaccomodaties een extra weekend hebben met veel overnachtingen."

Na Vlaanderen
De Amstel Gold Race staat op de wielerkalender nu tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in. Recreanten die zich willen inschrijven voor de toerversie op zaterdag 9 april, kunnen dat vanaf 11 oktober doen, zo laat de organisatie weten.

Dit jaar werd de Amstel Gold Race bij de mannen - met een minimaal verschil - gewonnen door Wout van Aert, bij de vrouwen ging Marianne Vos met de overwinning aan de haal.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen