Overslaan en naar de inhoud gaan

Amstel Gold Race naar 10 april vanwege Franse verkiezingen

Geplaatst opwoensdag 29 september 2021 - 11:24

De Amstel Gold Race wordt in 2022 een week eerder gereden dan aanvankelijk gepland. Nederlands enige wielerklassieker wisselt van datum met Parijs-Roubaix vanwege de nationale verkiezingen in Frankrijk.

De Amstel Gold Race wordt nu op zondag 10 april verreden. De toerversie verhuist mee: op zaterdag 9 april zullen 15.000 wielerliefhebbers door het Zuid-Limburgse Heuvelland fietsen.

Franse verkiezingen
"Christian Prudhomme (organisator, red.) belde me dat Parijs-Roubaix van de overheid niet op 10 april verreden mocht worden vanwege de Franse verkiezingen en vroeg of we bereid waren van datum te wisselen", zegt Amstel Gold Race-koersdirecteur Leo van Vliet. "In goed overleg hebben we besloten om vanwege deze uitzonderlijke omstandigheden eenmalig van weekend te wisselen."

'Extra weekend met veel overnachtingen'
Dat overleg werd gevoerd met organisator ASO, wielerbond UCI, en de gemeenten Valkenburg aan de Geul en Maastricht. Van Vliet is blij dat 'iedereen bereid is om hieraan mee te werken'. "Zondag 10 april is voor ons ook een prachtige plek in de kalender van de voorjaarsklassiekers. Bijkomend voordeel voor de regio is dat we met de nieuwe datum een week voor het Paasweekend van 16 en 17 april 2022 zitten en de lokale verblijfsaccomodaties een extra weekend hebben met veel overnachtingen."

Na Vlaanderen
De Amstel Gold Race staat op de wielerkalender nu tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in. Recreanten die zich willen inschrijven voor de toerversie op zaterdag 9 april, kunnen dat vanaf 11 oktober doen, zo laat de organisatie weten.

Dit jaar werd de Amstel Gold Race bij de mannen - met een minimaal verschil - gewonnen door Wout van Aert, bij de vrouwen ging Marianne Vos met de overwinning aan de haal.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen