Overslaan en naar de inhoud gaan

Amstel Gold-koorts slaat weer toe, fietsendieven ook

Geplaatst opdonderdag 12 april 2018 - 18:50

Nu wielrenners weer massaal neerstrijken in Zuid-Limburg voor de Amstel Gold Race, is ook het dievengilde dat het op sportfietsen heeft gemunt weer actief.

In Schin op Geul verdwenen in de nacht van woensdag op donderdag de mountainbikes van Sjoerd van Ginneken, wielrenner bij de Roompot-ploeg, en zijn mountainbikemaatjes Stan Godrie en Moreno Hofland. Het drietal deelde de diefstal uitgebreid op social media.

Ook de auto waarmee het drietal naar het Heuvelland was gekomen werd gestolen, maar die is inmiddels teruggevonden.

Schering en inslag
Het is schering en inslag dat bij elke groot wielerevenement in Zuid-Limburg renfietsen worden gestolen. De dieven weten vaak precies waar ze de meestal kostbare buit moeten vinden. Zo werden bij de Amstel Gold Race van vorig jaar 18 fietsen gestolen uit een bus, die op een afgesloten parkeerplaats bij een hotel stond.

Lees ook: 'Fietsendieven moeten professionals zijn geweest'

1Limburg doet komend weekend uitgebreid verslag van de Amstel Gold Race. Daarnaast zendt L1 de Amstel Gold Race de hele dag live uit op televisie.
Bekijk hier de programmering.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen