Overslaan en naar de inhoud gaan

'Amper uitleg over reorganisatie Tata Steel'

Geplaatst opwoensdag 27 november 2019 - 15:46

Vertegenwoordigers van het personeel van Tata Steel Europe zijn zwaar teleurgesteld over de uitleg die het staalconcern heeft gegeven over de recent aangekondigde reorganisatie.

Tata Steel heeft ook vestigingen in Maastricht. Het is nog onduidelijk of daar banen verloren gaan

'Nauwelijks nieuwe informatie'
Leden van de ondernemingsraad en vakbondsleden uit heel Europa kregen een presentatie over de ingreep die 3000 banen kost. Volgens Frits van Wieringen, voorzitter van de Europese ondernemingsraad van Tata Steel, bevatte die uitleg nauwelijks nieuwe informatie.

Lees ook: Gevolgen grote reorganisatie Tata Steel nog onbekend

Onduidelijkheid verdwijnen arbeidsplaatsen
"Het was heel, heel oppervlakkig", zei Van Wieringen na de bijeenkomst in Wales. "We willen weten: waar verdwijnen die 3000 banen? Daar is niets over gezegd." De ondernemingsraad is onverzettelijk tegen massaontslagen, maar had de exacte plannen door experts willen laten bestuderen. Op basis daarvan zou verder kunnen worden gepraat.

Volgens FNV-bestuurder Aad in 't Veld heeft Tata Steel bevestigd dat in Nederland zo'n 1600 banen verdwijnen. Hij vindt het onacceptabel dat Tata Steel niet met verdere details over de brug kwam. De vakbond overlegt net als CNV volgende maand met leden over acties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen