Overslaan en naar de inhoud gaan

Amper passagiersvluchten: MAA vracht- en zorgvliegveld

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 14:22

Nu door de coronacrisis er amper nog lijnvliegtuigen vliegen, is Maastricht Aachen Airport nu bijna volledig in gebruik als vrachtluchthaven.

Nu Corendon en Ryanair hun vluchten hebben gestaakt, staat er dinsdag nog maar één gecharterd passagierstoestel gepland op de luchthaven in Beek.

Ambulancevlucht
Ook landt er in de avond een zakenvliegtuig dat wordt gebruikt voor ambulancevluchten. Deze Learjet van de Duitse maatschappij Jetcall wordt dinsdagavond verwacht na een vlucht vanaf Tenerife.

Vracht
Verder staan er dinsdag alleen nog maar vrachtvluchten gepland. Volgens een verklaring van de luchthaven zijn er de komende tijd meer vrachtvliegtuigen te verwachten, omdat luchtvracht niet meer wordt meegenomen met gewone lijntoestellen. Die vlogen tot voor de coronacrisis een groot deel van alle luchtvracht over de wereld.

Medische apparatuur
De vrachttoestellen die landen, vervoeren over het algemeen voedsel. Daarnaast wordt ook veel medische apparatuur en medicijnen via Maastricht vervoerd. Het grootste deel van die vracht bestaat op dit moment uit middelen die nodig zijn om het coronavirus in bedwang te krijgen, zo laat de luchthaven weten.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen