Overslaan en naar de inhoud gaan

Amper interesse uit de markt voor renovatie Glanerbrook

Geplaatst opdinsdag 28 september 2021 - 6:45

De gemeente Sittard-Geleen heeft de aanbesteding voor de grootschalige renovatie van sportcentrum Glanerbrook in Geleen stopgezet. Slechts een handvol aannemers heeft interesse getoond in het miljoenenproject.

Dat schrijft burgemeester Hans Verheijen in een brief aan de gemeenteraad.

Weinig animo
Met de vernieuwbouw is een bedrag van ruim 48 miljoen gemoeid. Vanwege de complexiteit werkte de gemeente met een selectieprocedure van aannemers, maar er blijkt weinig interesse te zijn vanuit de markt. Van alle gegadigden was slechts één bouwer geschikt voor de verbouwing van het zwembad. Verder was er één ander bedrijf dat de ijs- en sporthal onder handen zou kunnen nemen. 'Als deze partijen zouden worden uitgenodigd voor het doen van een inschrijving, is er geen sprake van concurrentie. Daarom is de openbare aanbesteding voor de bouwers van het complex nu stopgezet', schrijft Verheijen.

Lees ook: Renovatie Glanerbrook vergt investering van 48,3 miljoen

Oorzaak
De gemeente gaat nu proberen te achterhalen wat de oorzaak is van het geringe aantal geïnteresseerde marktpartijen. 'Dat doen we middels gesprekken met sportbouwers en bedrijven die gespecialiseerd zijn in ijstechniek. Vervolgens wordt de aanbesteding voor de bouwfase opnieuw ingericht en opgestart', zo legt de burgemeester uit.

Volgens Verheijen heeft het stopzetten van de aanbestedingsprocedure geen gevolgen voor de verwachte oplevering van de vernieuwbouw in 2025. De burgemeester stelt dat 'wel gewoon verder kan worden gegaan met het nieuwe ontwerp voor Glanerbrook'. Sittard-Geleen verwacht dat de werkzaamheden eind 2022 van start kunnen gaan.

Lees ook: Veel mogelijkheden vernieuwd Glanerbrook

Opknapbeurt
Het is de bedoeling dat het sportpark volledig wordt vernieuwd. Zo krijgt de schaats- en wielerbaan een overkapping. Ook het zwembad en de schaatshal worden meegenomen in de opknapbeurt. Zo wordt de schaatshal, waar onder meer ijshockeyclub Eaters gebruik van maakt, vernieuwd. Het zwembad krijgt een wedstrijdbad van 50 meter, een doelgroepenbad en een binnen- en buitenbad voor recreatie.

Sittard-Geleen wil de Limburgse zwem- en schaatssport een impuls geven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen