Verhaal 'De heks van Limbricht' straks ook als film te zien

© L1
Filmproducent Pieter Kuijpers uit Tegelen gaat het boek 'De heks van Limbricht' verfilmen.
Kuijpers' productiebedrijf Pupkin kondigde donderdag aan dat het de filmrechten op het boek van schrijfster Susan Smit heeft gekocht.

Heksenproces

'De heks van Limbricht' is het waargebeurde verhaal van Entgen Luijten die altijd haar eigen weg ging. "De laatste vrouw tegen wie een heksenproces is gevoerd in wat nu Nederland is", schrijft Kuijpers op zijn Instagramaccount.
Luijten leefde eind zeventiende eeuw. Met haar grote kennis van natuur weet ze haar dorpsgenoten vaak te helpen, maar door een paar ongelukkige voorvallen wordt ze beschuldigd van hekserij. De kasteelheer wil een bekentenis van Luijten die hij niet krijgt, met alle gevolgen van dien.
De uiteindelijke doodsoorzaak van Luijten is nooit achterhaald. Ze werd dood in een kerker van het kasteel gevonden, wat ze in die tijd zagen als een bekentenis. Maar uit stukken van schrijfster Susan Smit en de familie van Luijten blijkt dat ze vermoord is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!