Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Amnesty: Limburgs geflirt met Azerbeidzjan diep triest

Geplaatst opzondag 19 april 2015 - 15:19

De manier waarop Limburg handelsrelaties wil aanknopen met Azerbeidzjan is laakbaar. Dat zegt directeur Eduard Nazarski van Amnesty International.

Hij noemt het bijzonder triest dat de provincie geen aandacht besteedt aan de mensenrechten in het olierijke land aan de Kaspische Zee.

In het L1-programma De Stemming vertelde Roggelnaar Nazarski zondag dat het opzetten van een handelsrelatie met Azerbeidzjan geen probleem is. "Maar dan wel op voorwaarde dat er ook over mensenrechten gesproken wordt."

Diep triest
In een nota van de provincie over handeldrijven met Azerbeidzjan komt het woord mensenrechten niet voor. Nazarski vindt dat onethisch en diep triest. Hij noemt het 'gezwam' dat de provincie stelt dat een regionale overheid zich niet met mensenrechten in een ander land zou mogen bemoeien. Volgens de Amnesty-directeur is Limburg verplicht om mensenrechten aan de orde te stellen in dit soort contacten. "Je kunt er niet voor wegduiken."

Komende week komt er een handelsdelegatie uit Azerbeidzjan naar Limburg met daarin onder meer de minister van Economische Zaken. Nazarski: "Als die niet op mensenrechten wordt aangesproken zal er ook niets veranderen."

Lees ook: Provincie mikt op Azerbeidzjan als handelspartner

René van der Linden
CDA-Eerste Kamerlid René van der Linden uit Nuth heeft zich sterk gemaakt voor de contacten tussen Limburg en Azerbeidzjan. Hij zou ook deelnemen aan het gesprek in De Stemming maar bedacht zich op de valreep. Alleen als driekwart van het gesprek over economische samenwerking zou gaan wilde hij komen, zo liet hij afgelopen week weten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Directeur Amnesty bezoekt 'pratsjnaat' vluchtelingenkamp
Provincie mikt op Azerbeidzjan als handelspartner
GroenLinks stoort zich aan banden met Azerbeidzjan
PvdA noemt GroenLinks hypocriet over Azerbeidzjan
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen