Overslaan en naar de inhoud gaan

Amnesty: Limburgs geflirt met Azerbeidzjan diep triest

Geplaatst opzondag 19 april 2015 - 15:19

De manier waarop Limburg handelsrelaties wil aanknopen met Azerbeidzjan is laakbaar. Dat zegt directeur Eduard Nazarski van Amnesty International.

Hij noemt het bijzonder triest dat de provincie geen aandacht besteedt aan de mensenrechten in het olierijke land aan de Kaspische Zee.

In het L1-programma De Stemming vertelde Roggelnaar Nazarski zondag dat het opzetten van een handelsrelatie met Azerbeidzjan geen probleem is. "Maar dan wel op voorwaarde dat er ook over mensenrechten gesproken wordt."

Diep triest
In een nota van de provincie over handeldrijven met Azerbeidzjan komt het woord mensenrechten niet voor. Nazarski vindt dat onethisch en diep triest. Hij noemt het 'gezwam' dat de provincie stelt dat een regionale overheid zich niet met mensenrechten in een ander land zou mogen bemoeien. Volgens de Amnesty-directeur is Limburg verplicht om mensenrechten aan de orde te stellen in dit soort contacten. "Je kunt er niet voor wegduiken."

Komende week komt er een handelsdelegatie uit Azerbeidzjan naar Limburg met daarin onder meer de minister van Economische Zaken. Nazarski: "Als die niet op mensenrechten wordt aangesproken zal er ook niets veranderen."

Lees ook: Provincie mikt op Azerbeidzjan als handelspartner

René van der Linden
CDA-Eerste Kamerlid René van der Linden uit Nuth heeft zich sterk gemaakt voor de contacten tussen Limburg en Azerbeidzjan. Hij zou ook deelnemen aan het gesprek in De Stemming maar bedacht zich op de valreep. Alleen als driekwart van het gesprek over economische samenwerking zou gaan wilde hij komen, zo liet hij afgelopen week weten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Directeur Amnesty bezoekt 'pratsjnaat' vluchtelingenkamp
Provincie mikt op Azerbeidzjan als handelspartner
GroenLinks stoort zich aan banden met Azerbeidzjan
PvdA noemt GroenLinks hypocriet over Azerbeidzjan
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen