Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Amnesty: Limburgs geflirt met Azerbeidzjan diep triest

Geplaatst opzondag 19 april 2015 - 15:19

De manier waarop Limburg handelsrelaties wil aanknopen met Azerbeidzjan is laakbaar. Dat zegt directeur Eduard Nazarski van Amnesty International.

Hij noemt het bijzonder triest dat de provincie geen aandacht besteedt aan de mensenrechten in het olierijke land aan de Kaspische Zee.

In het L1-programma De Stemming vertelde Roggelnaar Nazarski zondag dat het opzetten van een handelsrelatie met Azerbeidzjan geen probleem is. "Maar dan wel op voorwaarde dat er ook over mensenrechten gesproken wordt."

Diep triest
In een nota van de provincie over handeldrijven met Azerbeidzjan komt het woord mensenrechten niet voor. Nazarski vindt dat onethisch en diep triest. Hij noemt het 'gezwam' dat de provincie stelt dat een regionale overheid zich niet met mensenrechten in een ander land zou mogen bemoeien. Volgens de Amnesty-directeur is Limburg verplicht om mensenrechten aan de orde te stellen in dit soort contacten. "Je kunt er niet voor wegduiken."

Komende week komt er een handelsdelegatie uit Azerbeidzjan naar Limburg met daarin onder meer de minister van Economische Zaken. Nazarski: "Als die niet op mensenrechten wordt aangesproken zal er ook niets veranderen."

Lees ook: Provincie mikt op Azerbeidzjan als handelspartner

René van der Linden
CDA-Eerste Kamerlid René van der Linden uit Nuth heeft zich sterk gemaakt voor de contacten tussen Limburg en Azerbeidzjan. Hij zou ook deelnemen aan het gesprek in De Stemming maar bedacht zich op de valreep. Alleen als driekwart van het gesprek over economische samenwerking zou gaan wilde hij komen, zo liet hij afgelopen week weten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Directeur Amnesty bezoekt 'pratsjnaat' vluchtelingenkamp
Provincie mikt op Azerbeidzjan als handelspartner
GroenLinks stoort zich aan banden met Azerbeidzjan
PvdA noemt GroenLinks hypocriet over Azerbeidzjan
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen