Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Amnesty: Limburgs geflirt met Azerbeidzjan diep triest

Geplaatst opzondag 19 april 2015 - 15:19

De manier waarop Limburg handelsrelaties wil aanknopen met Azerbeidzjan is laakbaar. Dat zegt directeur Eduard Nazarski van Amnesty International.

Hij noemt het bijzonder triest dat de provincie geen aandacht besteedt aan de mensenrechten in het olierijke land aan de Kaspische Zee.

In het L1-programma De Stemming vertelde Roggelnaar Nazarski zondag dat het opzetten van een handelsrelatie met Azerbeidzjan geen probleem is. "Maar dan wel op voorwaarde dat er ook over mensenrechten gesproken wordt."

Diep triest
In een nota van de provincie over handeldrijven met Azerbeidzjan komt het woord mensenrechten niet voor. Nazarski vindt dat onethisch en diep triest. Hij noemt het 'gezwam' dat de provincie stelt dat een regionale overheid zich niet met mensenrechten in een ander land zou mogen bemoeien. Volgens de Amnesty-directeur is Limburg verplicht om mensenrechten aan de orde te stellen in dit soort contacten. "Je kunt er niet voor wegduiken."

Komende week komt er een handelsdelegatie uit Azerbeidzjan naar Limburg met daarin onder meer de minister van Economische Zaken. Nazarski: "Als die niet op mensenrechten wordt aangesproken zal er ook niets veranderen."

Lees ook: Provincie mikt op Azerbeidzjan als handelspartner

René van der Linden
CDA-Eerste Kamerlid René van der Linden uit Nuth heeft zich sterk gemaakt voor de contacten tussen Limburg en Azerbeidzjan. Hij zou ook deelnemen aan het gesprek in De Stemming maar bedacht zich op de valreep. Alleen als driekwart van het gesprek over economische samenwerking zou gaan wilde hij komen, zo liet hij afgelopen week weten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Directeur Amnesty bezoekt 'pratsjnaat' vluchtelingenkamp
Provincie mikt op Azerbeidzjan als handelspartner
GroenLinks stoort zich aan banden met Azerbeidzjan
PvdA noemt GroenLinks hypocriet over Azerbeidzjan
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen