Overslaan en naar de inhoud gaan

Amhaouch: 'Liever discussie vóór verkiezingen'

Geplaatst opzaterdag 29 juni 2019 - 17:35

CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen had liever gehad dat een discussie binnen het CDA-Limburg over eventueel samen besturen met PVV en Forum voor Democratie vóór de verkiezingen was gevoerd.

"Nu is het wel een beetje mosterd na de maaltijd", zo zei hij na afloop van een ledenbijeenkomst van het CDA-Limburg over het nieuwe collegeprogramma en provinciebestuur. Daarin zitten ook gedeputeerden van PVV en Forum voor Democratie.

Geen voorstander
Eerder deze week sprak Amhaouch zich in een opiniestuk in De Limburger uit tegen deelname van in ieder geval de PVV aan het nieuwe provinciebestuur vanwege het radicale anti-islam standpunt van de partij. Dat in het college-akkoord expliciet is opgeschreven dat alle partijen voor een zogeheten inclusieve samenleving zijn waarin iedereen mag meedoen ongeacht wat hij of zij gelooft, ontkent Amhaouch niet.

CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen na afloop van de CDA-ledenbijeenkomst in Limburg

Ongeloofwaardig
"De CDA-gedeputeerden en de CDA-fractie in het Limburgs Parlement zullen ook zeker hun best doen om er het beste van te maken. Maar het gaat ook om een stukje ideologie. Als een partij als de PVV dingen opschrijft die haaks staan op onze waarden en onze grondwet, en je neemt dan de politiek leider van die partij in Limburg mee in een college, dan vind ik dat ongeloofwaardig", aldus Amhaouch.

Discussie leeft
Op de CDA-ledenbijeenkomst in Sevenum waren zo’n 75 leden aanwezig. Volgens Amhaouch is dat een heel hoge opkomst en bewijst dit dat de discussie leeft bij de leden. Een handvol CDA'ers steunde zijn standpunt ook. Een ruime meerderheid niet, "al zijn er altijd mensen die zich in zo’n moeilijke kwestie niet durven uitspreken". Hij noemt het in ieder geval belangrijk dat de discussie over normen en waarden binnen het CDA gevoerd blijft worden.

Trouw lid
Amhaouch heeft er nog geen moment over gedacht om uit de partij te stappen. "Ik ben als geboren en getogen Limburger al meer dan twintig jaar lid het CDA. En dat blijf ik ook."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen