Overslaan en naar de inhoud gaan

Amhaouch: 'Liever discussie vóór verkiezingen'

Geplaatst opzaterdag 29 juni 2019 - 17:35

CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen had liever gehad dat een discussie binnen het CDA-Limburg over eventueel samen besturen met PVV en Forum voor Democratie vóór de verkiezingen was gevoerd.

"Nu is het wel een beetje mosterd na de maaltijd", zo zei hij na afloop van een ledenbijeenkomst van het CDA-Limburg over het nieuwe collegeprogramma en provinciebestuur. Daarin zitten ook gedeputeerden van PVV en Forum voor Democratie.

Geen voorstander
Eerder deze week sprak Amhaouch zich in een opiniestuk in De Limburger uit tegen deelname van in ieder geval de PVV aan het nieuwe provinciebestuur vanwege het radicale anti-islam standpunt van de partij. Dat in het college-akkoord expliciet is opgeschreven dat alle partijen voor een zogeheten inclusieve samenleving zijn waarin iedereen mag meedoen ongeacht wat hij of zij gelooft, ontkent Amhaouch niet.

CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen na afloop van de CDA-ledenbijeenkomst in Limburg

Ongeloofwaardig
"De CDA-gedeputeerden en de CDA-fractie in het Limburgs Parlement zullen ook zeker hun best doen om er het beste van te maken. Maar het gaat ook om een stukje ideologie. Als een partij als de PVV dingen opschrijft die haaks staan op onze waarden en onze grondwet, en je neemt dan de politiek leider van die partij in Limburg mee in een college, dan vind ik dat ongeloofwaardig", aldus Amhaouch.

Discussie leeft
Op de CDA-ledenbijeenkomst in Sevenum waren zo’n 75 leden aanwezig. Volgens Amhaouch is dat een heel hoge opkomst en bewijst dit dat de discussie leeft bij de leden. Een handvol CDA'ers steunde zijn standpunt ook. Een ruime meerderheid niet, "al zijn er altijd mensen die zich in zo’n moeilijke kwestie niet durven uitspreken". Hij noemt het in ieder geval belangrijk dat de discussie over normen en waarden binnen het CDA gevoerd blijft worden.

Trouw lid
Amhaouch heeft er nog geen moment over gedacht om uit de partij te stappen. "Ik ben als geboren en getogen Limburger al meer dan twintig jaar lid het CDA. En dat blijf ik ook."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen