Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Amfitheater moet Feldbissbreuk laten zien

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 20:17

De gemeente Onderbanken wil samen met IBA Parkstad een amfitheater graven dat de Feldbissbreuk zichtbaar maakt.

De Feldbiss is een breuk in de aardkorst die in Limburg loopt van Kerkrade tot Born.

Steenkoolwinnning
"Bij de Feldbissbreuk eindigt de steenkoolwinning. De regio aan de andere kant van de breuk, Midden-Limburg, heeft zich totaal anders ontwikkeld", legt wethouder Rodney Swelsen van Onderbanken uit.

Belang
Vanwege het historisch belang van het geologische verschijnsel willen Onderbanken en IBA hem blootleggen door een stuk aarde af te graven. Het plan is een halve cirkel van omlaag lopende trappen en een verticale achterwand te maken.

Geschiedenis
Daardoor zijn de verschillende aardlagen en de breuk in de ondergrond goed te zien en ontstaat een geologisch amfitheater dat het verhaal van de Feldbissbreuk en daarmee de geschiedenis van de regio vertelt.

Lees meer over dit plan in De Limburger van dinsdag. Op www.delimburger.nl meer over de Feldbissbreuk.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aardbeving gaat ongemerkt aan Kerkrade voorbij
Heerlen krijgt stadspark tijdens Cultura Nova
Stadspark Heerlen verdwijnt weer
Guido Derks nieuwe directeur Provincie Limburg
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen