Overslaan en naar de inhoud gaan

Amfetaminelab toevallig ontdekt tijdens controle Voerendaal

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 15:59

Bij een controle in Voerendaal is de politie per toeval op een amfetaminelab gestuit.

Op het terrein aan de Bergseweg werd woensdagochtend een controle uitgevoerd door de gemeente, brandweer en de politie.

Chemische dampen
Tijdens deze controle bleken er chemische dampen uit een grote garage bij een leegstaand huis op het terrein te komen. Toen agenten in het pand gingen kijken, werd er een drugslab ontdekt.

Volgens de politie is het lab tot voor kort gebruikt. Mogelijk is er ook sprake van illegale afvaldumping. De aanwezige mede-eigenaar van het pand is opgepakt. Er wordt onderzocht wat zijn betrokkenheid is bij het lab.

Illegale fabriek
De politie is samen met de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) nog tot het einde van de middag bezig met het ontmantelen van het lab. "Het gaat om een illegale chemische fabriek waarbij gekwalificeerd personeel ontbreekt en waarbij niet gewerkt wordt volgens de juiste veiligheidsprocedures en normen", zegt onderzoeksleider Theo Jacobs.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen