Overslaan en naar de inhoud gaan

Amfetaminelab toevallig ontdekt tijdens controle Voerendaal

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 15:59

Bij een controle in Voerendaal is de politie per toeval op een amfetaminelab gestuit.

Op het terrein aan de Bergseweg werd woensdagochtend een controle uitgevoerd door de gemeente, brandweer en de politie.

Chemische dampen
Tijdens deze controle bleken er chemische dampen uit een grote garage bij een leegstaand huis op het terrein te komen. Toen agenten in het pand gingen kijken, werd er een drugslab ontdekt.

Volgens de politie is het lab tot voor kort gebruikt. Mogelijk is er ook sprake van illegale afvaldumping. De aanwezige mede-eigenaar van het pand is opgepakt. Er wordt onderzocht wat zijn betrokkenheid is bij het lab.

Illegale fabriek
De politie is samen met de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) nog tot het einde van de middag bezig met het ontmantelen van het lab. "Het gaat om een illegale chemische fabriek waarbij gekwalificeerd personeel ontbreekt en waarbij niet gewerkt wordt volgens de juiste veiligheidsprocedures en normen", zegt onderzoeksleider Theo Jacobs.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen