Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerikanen na verkiezingen welkom in America

Geplaatst opdinsdag 18 oktober 2016 - 16:59

Mocht Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen winnen dan kunnen de Amerikanen die het land willen ontvluchten nog altijd in America terecht.

Dat bleek maandag toen burgemeester Kees van Rooij de vraag voorgelegd kreeg op Radio 1.

Overeenkomsten
Reden voor de radiozender om te bellen met de burgemeester was het nieuws dat veel Amerikanen aangeven Amerika te verlaten wanneer Donald Trump president wordt. Volgens de burgervader van Horst aan de Maas zijn de Amerikanen dan welkom in Horst aan de Maas. Hij ziet zelfs overeenkomsten tussen Amerika en America.

Klein Walt Disney
Zo adviseert Van Rooij de Amerikanen om eerst eens bij één van de vakantieparken tot rust te komen en te genieten van de plaatselijke natuur. Hij wijst de Amerikanen er ook alvast op dat attractiepark 'Toverland een klein Walt Disney' is. Bovendien is hij van plan om de 'Tex-Mex' muziek van Rowwen Hèze onder de aandacht te brengen bij eventuele Amerikaanse gasten.

Gezonder leven
Tot slot gaat de enthousiaste burgemeester er natuurlijk wel vanuit dat de Amerikanen zich aanpassen. Van Rooij wil ze leren fietsen en ook qua eten moet er wat veranderen, want al dat fastfood vindt Van Rooij maar niks. "Ze komen er gezonder uit dan dat ze er in gingen", aldus de vrolijk meespelende burgervader.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Americanen na nepnieuws: America blijft America!
Oeps: Amerikanen trappen in grap over nieuwe naam America
'Limburgse Amerikanen' zien het liefst Clinton winnen
Limburgse gaat op campagne met Trump en Clinton
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen