Overslaan en naar de inhoud gaan

'Amerikanen gaan Obama ontzettend missen'

Geplaatst opdinsdag 8 november 2016 - 20:35

"Amerikanen gaan Barack Obama, de huidige president van de VS, ontzettend missen", dat zegt D66-senator Petra Stienen uit Roermond.

Zij is op dit moment als waarnemer aanwezig bij de Amerikaanse verkiezingen.

Verdeeld land
​"Obama
was een man die fatsoen hoog had zitten. Het is een ontzettend verdeeld land", aldus Stienen, die op dit moment in Ranchos de Taos in de staat New Mexico is. Samen met Fred Teeven houdt ze daar toezicht op de verkiezingen.

Volgens Stienen willen sommige mensen graag een vrouw als president. "Maar anderen zijn daar ongemakkelijk mee", aldus de politicus in AvondGasten op L1.

Procedures
"Er zijn hier nu iets van 80 mensen die hebben gestemd ondanks dat het in de 'middle of nowhere' is. Mijn rol is om te kijken of de procedures goed gevolgd worden rondom de stembureaus", zei Stienen over haar aanwezigheid.

De uitslag van de verkiezingen wordt woensdagochtend (Nederlandse tijd) verwacht.

Lees ook: 'Limburgse Amerikanen' zien het liefst Clinton winnen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politiek Verenigde Staten Trump Clinton Lincoln Kennedy
'Laat verdeeld Amerika een waarschuwing zijn'
Nieuwe Eerste Kamer met vier Limburgers geïnstalleerd
Emancipatieprijs voor Roermondse politica Petra Stienen
Petra Stienen over verkiezingen: '25 zetels voor D66'
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen