Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerikaanse veteraan eert redder been in MUMC+

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 16:51

Tweede Wereldoorlog-veteraan Francis Resta uit Californië is dinsdag in Maastricht met een speciale reden. Hij bezocht het academisch ziekenhuis waar de arts die hem gered heeft destijds werkte.

Dokter Wishaupt van dit ziekenhuis, dat destijds op een ander locatie zat, heeft ervoor gezorgd dat de Amerikaan nog beide benen heeft.

Amputeren
Francis Resta raakte ernstig gewond bij gevechten in Aken. Hij werd naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Zijn linkerbeen was er zo erg aan toe dat de Amerikaanse legerartsen het been wilden amputeren. De Maastrichtse chirurg weigerde dat. Hij heeft alles op alles gezet het been te redden. De 93-jarige oud-soldaat is naar Maastricht afgereisd om het ziekenhuis te bedanken en zijn redder te eren.

Richting de viering van 75 jaar bevrijding van Limburg bezoeken de komende weken oud-militairen of hun nabestaanden de provincie en speciaal de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen