Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerikaanse verdachte huurmoord Bergen uitgeleverd

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 17:59

Een Amerikaanse man die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij een huurmoord in Bergen in 2019 is maandag door de Verenigde Staten aan Nederland uitgeleverd.

Dat meldt De Gelderlander op basis van informatie van het Openbaar Ministerie.

Amerikaans
In de zaak worden drie Amerikanen verdacht. Het is onduidelijk om welke van de drie verdachten het gaat. De mannen komen uit de staten Connecticut, Mississippi en Colorado. Naar verwachting worden de twee andere Amerikaanse verdachten komende week uitgeleverd aan Nederland. Ze zullen worden voorgeleid bij de rechtbank in Roermond.

Huurmoord
Op 26 november 2019 werd de Duitser Thomas Schwarz (58) vermoord in zijn woning aan de Roefsstraat in Bergen. Het zou gaan om een huurmoord die op touw is gezet door de Zwitserse zakenman Lukas F. (nu 51). De Zwitser zou een zakelijk conflict met het slachtoffer hebben. Hij zou nog geld krijgen, en besloot uiteindelijk huurmoordenaars in te schakelen.

Lees ook: Meer Amerikaanse verdachten gehoord over moord in Bergen

Hulpsheriff
De drie Amerikanen zouden op verzoek van F. naar Nederland zijn gekomen om Schwarz te mishandelen en uiteindelijk zijn keel door te snijden. Eén van de Amerikaanse verdachten, William Lyle J. (nu 35), is een voormalig hulpsheriff van de staat Mississippi. Hij gaf in augustus in de rechtbank van Hattiesburg in Mississippi toe dat hij zijn handlangers naar Bergen had gereden. Hij ontkent verdere deelname aan de moord.

Lees ook: Ex-sheriff: 'Ik reed handlangers naar moordplek'

Niet betrokken
De Zwitserse zakenman werd in juli 2020 aangehouden in Noord-Macedonië, waarna hij uitgeleverd werd aan Nederland. In een niet-inhoudelijke zitting ontkende hij betrokkenheid bij de moord.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen