Overslaan en naar de inhoud gaan

'Amerikaanse toestanden' bij proces Outlaw-moorden

Geplaatst opzondag 25 januari 2015 - 21:36

De kroongetuige van het proces om de Outlaw-moorden voor de rechtbank in Tongeren wordt gehoord via een videoverbinding.

De persrechter van de rechtbank in Tongeren spreekt van een uitzonderlijke situatie en Amerikaanse toestanden.

Zwaar beveiligd
In het proces dat twee weken begon, staat Hells Angel Ali I. terecht voor de moord op drie leden van rivaliserende motorclub de Outlaws. Op procesdagen is de omgeving van de rechtbank in Tongeren zwaar beveiligd uit angst voor een bendeoorlog. Daarbij is ook de Nederlandse politie om hulp gevraagd.

Kroongetuige
Afgelopen week werd bekend dat ook de kroongetuige met de dood is bedreigd en juryleden zijn geïntimideerd. De persrechter zei voor de start van het proces nog dat de kroongetuige altijd moet verschijnen, maar noemt de situatie nu zodanig veranderd dat het beleid is aangepast.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hells Angel krijgt dertig jaar cel voor Outlawmoorden
Hells Angel schuldig aan dood drie mensen in Maasmechelen
Politie-aanvraag uit België was voor motorbendes
Belgische Hells Angels plannen aanslag op kroongetuige
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen