Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerikaanse studenten in Maastricht hopen op Joe Biden

Geplaatst opwoensdag 4 november 2020 - 15:29

De race om het presidentschap van de Verenigde Staten houdt ook Amerikaans studenten in Maastricht bezig. De voorkeur ligt bij uitdager Joe Biden, maar onduidelijk is of hij Donald Trump van de troon kan stoten.

Jenna Abu-Hassan en Sulan Bailey van het United World College in Maastricht zijn duidelijk in hun voorkeur. Zij willen dat Joe Biden de verkiezingen wint.

De twee jonge Amerikaanse studenten hebben geen goed woord over voor de zittende president Donald Trump. "Hij is een van de slechtste presidenten wat betreft zijn standpunten over immigratie", zegt Jenna. "We kunnen hem er niet nog eens vier jaar hebben zitten."

Lees verder na de video

Politiegeweld
Sulan valt haar bij. Ze stelt dat Trump haar als jonge Afro-Amerikaanse vrouw niks heeft te bieden. "Trump is duidelijk geweest over hoe hij dacht over onze Afro-Amerikaanse gemeenschap. Zo heeft hij nooit gereageerd op het politiegeweld."

Doemscenario
De studenten studeren overzee maar volgen de verkiezingen in hun thuisland op de voet. Ook zij zien dat de strijd nog lang niet is beslist. Gevreesd wordt voor een doemscenario. "Ik hoop dat ik straks een keer wakker word en dat Joe Biden dan gewonnen heeft", zegt Jenna.

Ze erkent dat de wens de vader is van de gedachte. De kans is namelijk groot dat Trump toch wint. Net als bij de verkiezingen in 2016. "Dat is dan weer een shock, al zal deze dan iets minder zijn dan vier jaar geleden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen