Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerikaanse Limburgse: 'Terugdraaien slecht beleid'

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2021 - 11:49

Alexx Allen-De Rijk, een Amerikaanse die in Valkenburg woont, hoopt dat Joe Biden als aanstaande 46ste president van Amerika het, volgens haar, slechte beleid van president Trump terugdraait.

Dat zegt ze woensdagmorgen in de L1 Nieuwsshow in aanloop naar de inauguratie van Biden in Washington, om 18:00 uur Nederlandse tijd.

Andere koers
Allen-De Rijk is getrouwd met een Limburger en stemde in november op Biden. Ze volgt alle ontwikkelingen op de voet. "Ik hoop dat er nu een andere koers wordt gevaren om een meer sociaal en gelijk Amerika op te bouwen."

Schaamte
Vanaf het begin was ze niet gecharmeerd van president Donald Trump. "Ik heb me wel eens geschaamd dat ik Amerikaanse ben. Dat is altijd de eerste vraag als iemand me vraagt waar ik vandaan kom. Als ik zeg Amerika, reageren ze 'oh oh Trump' en vragen ze wat ik van Trump vind." Volgens haar is hij principieel niet goed voor het land. "Er zijn wel wat kleinere beleidszaken die hij heeft gedaan die misschien wel goed waren. Maar ik kan nu niks opnoemen."

Goed begin
Met de beëdiging van Democraat Biden hoopt Allen-De Rijk dat Amerika weer lid wordt van de World Health Organization (WHO) en klimaatorganisaties en - afspraken. "Ik denk dat er heel veel moet veranderen. Ik weet niet of dat allemaal in vier jaar lukt, maar ik hoop dat er een goed begin mee wordt gemaakt."

Aparte sfeer
Zelf volgt ze de inauguratie vanaf de bank, maar haar Amerikaanse vrienden proberen er toch een feestje van te maken ook al zijn er grote muren gebouwd en overal militairen. "Het is heel vreemd. Ik denk dat er een aparte sfeer hangt en een aparte stemming is als er geen groot feest is. Dat had ook niet gekund met corona, dus het was al anders geweest."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen