Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerikaanse bierbrouwer wil productie in Limburg uitbreiden

Geplaatst opdonderdag 27 juni 2019 - 17:31

De Amerikaanse bierbrouwer Lagunitas Brewing Company wil nog dit jaar flessen van zijn craftbier gaan produceren bij Brand in Limburg, waar sinds eind vorig jaar al wel tapbier van Lagunitas wordt geproduceerd.

In eerste instantie gaat het om bier voor de Nederlandse markt. Dat zei topvrouw Maria Stipp van Lagunitas tijdens een bijeenkomst in Amsterdam.

Voor eerst buiten VS
Lagunitas, dat sinds mei 2017 volledig onderdeel is van brouwer Heineken, heeft als ambitieus doel om uiteindelijk de nummer één te worden op de markt voor speciaalbier met zijn belangrijkste bier IPA (India pale ale). Met de productie in Limburg wordt het bier, dat in de VS al de nummer één craft is, voor het eerst buiten de VS gebrouwen.

Chicago
Lagunitas opende in Amsterdam eerder zijn eerste internationale proeflokaal, tevens de locatie voor de bijeenkomst. Dat idee moet navolging krijgen in steden als Parijs, Londen en Barcelona. Volgens Stipp wordt ook gekeken naar meer brouwerijen om ook daar bier te brouwen voor de lokale markt, zoals nu het geval is bij Brand. Nu nog wordt, behoudens Lagunitas-tapbier voor de Nederlandse markt in Limburg, bier voor de internationale markt in Chicago gebrouwen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen