Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Amerikaans leger stationeert 1600 voertuigen in Eygelshoven

Geplaatst opvrijdag 30 september 2016 - 15:43

De voormalige POMS-site in Eygelshoven wordt overgedragen aan het Amerikaanse leger.

Dat gaat er rond de 1600 militaire voertuigen opslaan vanwege de 'verslechterde veiligheidssituatie in Europa', zo omschrijft het Ministerie van Defensie de overdracht van de gronden.

'Geruststellende maatregelen'
Defensie draagt het terrein zaterdag over aan de Amerikaanse krijgsmacht. De Amerikanen gaan het terrein inrichten als Army Prepositioned Stocks Eygelshoven (APS-E), waar voertuigen opgeslagen en onderhouden worden. "Het opslaan van Amerikaans materieel in Eygelshoven is onderdeel van de geruststellende maatregelen die de Navo neemt in het licht van de verslechterde veiligheidssituatie in Europa", zo verwoordt het Ministerie van Defensie de beweegredenen.

100 banen
Op Eygelshoven komt het materieel te staan van een Amerikaanse brigade. Het Nederlandse Defensie-apparaat ondersteunt de Amerikanen bij het onderhoud, de bewaking en de beveiliging. De komst van de Amerikanen levert waarschijnlijk ruim 100 banen op. Het Ministerie van Defensie is nog bezig met het gebruiksgereed maken van het terrein. Daardoor is het nog onduidelijk wanneer het Amerikaans materieel aankomt in Eygelshoven.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geld voor bescherming POMS-werknemers nooit gebruikt
Amerikaanse legerbasis in Eygelshoven heropend
Meldpunt kankerverwekkend chroom-6: 900 registraties
Kamer debatteert over giftige chroomverf
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen