Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Amerikaans leger stationeert 1600 voertuigen in Eygelshoven

Geplaatst opvrijdag 30 september 2016 - 15:43

De voormalige POMS-site in Eygelshoven wordt overgedragen aan het Amerikaanse leger.

Dat gaat er rond de 1600 militaire voertuigen opslaan vanwege de 'verslechterde veiligheidssituatie in Europa', zo omschrijft het Ministerie van Defensie de overdracht van de gronden.

'Geruststellende maatregelen'
Defensie draagt het terrein zaterdag over aan de Amerikaanse krijgsmacht. De Amerikanen gaan het terrein inrichten als Army Prepositioned Stocks Eygelshoven (APS-E), waar voertuigen opgeslagen en onderhouden worden. "Het opslaan van Amerikaans materieel in Eygelshoven is onderdeel van de geruststellende maatregelen die de Navo neemt in het licht van de verslechterde veiligheidssituatie in Europa", zo verwoordt het Ministerie van Defensie de beweegredenen.

100 banen
Op Eygelshoven komt het materieel te staan van een Amerikaanse brigade. Het Nederlandse Defensie-apparaat ondersteunt de Amerikanen bij het onderhoud, de bewaking en de beveiliging. De komst van de Amerikanen levert waarschijnlijk ruim 100 banen op. Het Ministerie van Defensie is nog bezig met het gebruiksgereed maken van het terrein. Daardoor is het nog onduidelijk wanneer het Amerikaans materieel aankomt in Eygelshoven.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geld voor bescherming POMS-werknemers nooit gebruikt
Amerikaanse legerbasis in Eygelshoven heropend
Meldpunt kankerverwekkend chroom-6: 900 registraties
Kamer debatteert over giftige chroomverf
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen