Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerikaans avontuur van Hoesen lijkt voorbij

Geplaatst opdinsdag 28 november 2017 - 11:02

Het avontuur van Danny Hoesen (26) bij het Amerikaanse San Jose Earthquakes zit er na een klein jaar weer op; de club heeft besloten om de aanvaller niet definitief over te nemen van FC Groningen.

De Heerlenaar kwam sinds januari op huurbasis uit voor de ploeg uit Californië.

Lees ook: Amerikaanse club trots op komst voormalig Fortuna-talent

Optie niet gelicht
San Jose, uitkomend op het hoogste niveau in Amerika, had de optie om de huurtransfer van Hoesen om te zetten in een permanente deal. In dat geval had het FC Groningen enkele tonnen moeten overmaken. Zover komt het echter niet, zo maakt de Amerikaanse club bekend via de eigen website.

Erg productief
Dat komt wellicht als een kleine verrassing voor kamp Hoesen, daar zijn tijdelijke werkgever erg enthousiast was over zijn inbreng. De aanvaller scoorde acht keer en gaf vijf assists. Dat lijkt niet bijster veel, maar sinds 2009 waren er slechts vier San Jose-spelers die in één seizoen meer scoorden dan de Heerlenaar.

Boek niet dicht
De oud-Fortunees zal waarschijnlijk terugkeren naar FC Groningen, waar zijn contract deze zomer afloopt. Het is mogelijk dat San Jose hem alsnog koopt, maar simpelweg minder wil betalen dan het bedrag dat was vastgesteld in het huidige contract.

Barcelona-goal
Hoesen heeft tot dusver een wonderlijke carrière gehad. Hij verkaste op 17-jarige leeftijd van Fortuna Sittard naar het Engelse Fulham, dat hem weer uitleende aan HJK Helsinki. Later verdiende hij een transfer naar Ajax. Daar maakte hij in 2013 de goal die zijn loopbaan tekende: de winnende treffer in de Champions League tegen FC Barcelona. Via het Griekse PAOK en dus FC Groningen belandde hij in Amerika.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen