Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerika kiest, Trump wint, Limburg reageert

Geplaatst opwoensdag 9 november 2016 - 6:41

De 45ste president van de Verenigde Staten wordt Donald J. Trump. De Amerikaanse kiezer heeft gekozen voor de Republikeinse presidentskandidaat.

En dat roept ook in Limburg de nodige reacties op.

Cartoonist Ruben L. Oppenheimer ziet het somber in met Trump als president. Hij haalt de naargeestige slotscène van de film Planet of the Apes aan.

Geert Wilders spiegelt zijn eigen PVV maar vast in de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. "Het volk pakt zijn land terug, net zoals bij ons"

D66-senator Petra Stienen uit Roermond volgde de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dichtbij als waarnemer voor de OVSE. Meest opvallend? Dat de website is gecrasht waar Amerikanen informatie kunnen vinden over emigreren naar Canada.

Nog een keer Ruben L. Oppenheimer. De overwinning van Trump is koren op de molen van cartoonisten.

Irene Janssen uit Horst voerde campagne voor Clinton. Bij deze tweet had zij nog 21% hoop.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eerste-Kamerlid Stienen naar Amerika als waarnemer
Limburger bij inauguratie Trump: 'onfatsoenlijke mensen'
PVV Limburg: 'Verkiezing Trump signaal voor Nederland'
Donald Trump (30 okt 2020)
Limburgers in VS gaan voor Biden: 'Trump maakt land kapot'
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen