Overslaan en naar de inhoud gaan

American Express volgt mishandelingskwestie Eurlings

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2016 - 7:46

American Express Global Business Travel, de huidige werkgever van Camiel Eurlings, houdt de ontwikkelingen rond de beschuldiging dat de oud-CDA-minister zijn ex-vriendin heeft mishandeld, nauwlettend in de gaten.

Dat laat het bedrijf weten in een reactie op berichtgeving in de Nederlandse media over de kwestie. "Zodra meer duidelijk wordt, komen we naar buiten met een verklaring", zegt een woordvoerder.

Mishandeling
De 33-jarige ex-vriendin heeft aangifte gedaan tegen Eurlings, omdat die haar in juli vorig jaar tijdens een feestje ernstig mishandeld zou hebben. De politie Noord-Holland bevestigt dat in december 2015, een halfjaar na het incident, aangifte is gedaan door een 33-jarige vrouw tegen een 42-jarige man uit Limburg, maar wil geen namen noemen.

Lees ook: 'Fotomodel klaagt Camiel Eurlings aan voor mishandeling'

Eurlings heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC), waar hij lid van is, ingelicht over de aantijgingen in de media, zegt een IOCwoordvoerder. Verder wil het IOC op dit moment niet reageren op de kwestie.

Telefoon uit
Eurlings zelf reageert niet op herhaalde verzoeken om een reactie. "We geven nu geen commentaar", is het enige dat zijn advocaat Geert-Jan Knoops kwijt wil. De telefoon van de in Santpoort wonende ex-vriendin van de Limburgse CDA'er staat uitgeschakeld.

Vorig jaar kreeg de in Valkenburg geboren Eurlings een baan als niet-uitvoerend bestuurder bij American Express Global Business Travel.

Lees ook: Politie onderzoekt mishandeling door 'een Limburger'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Politie onderzoekt mishandeling door 'een Limburger'
Eurlings zwijgt over mishandeling: 'Mijn verhaal komt nog'
Ex-vriendin: 'Camiel Eurlings heeft wel een strafblad'
Camiel Eurlings schikt: maar wat betekent dat nu precies?
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen