Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

America geniet van rust na treinongeluk

Geplaatst opwoensdag 26 april 2017 - 8:54

Inwoners van America zijn blij met de treinstoring op het traject tussen Horst en Deurne.

Voor de mensen die rondom het spoor wonen, is het momenteel vooral genieten.

Vakantie
"Het lijkt wel vakantie", zegt een van de inwoners tegen L1. "Ik werk thuis. Dus ik zit de hele dag in het geluid. En ik dacht gisteren: 'het lijkt net vakantie'. Want dat is het enige moment in ons leven dat we deze rust hebben. Als we niet thuis zijn."

Een goederentrein botste maandagochtend op een stilstaande graafmachine. Daardoor ontstond een grote ravage en is treinverkeer tot donderdagochtend niet mogelijk.

Lees ook: Ravage na treinongeluk groter dan gedacht

Goederentrein of passagierstrein
​Volgens een man uit de buurt ligt het er ook aan wat voor trein er voorbij komt. "Als er een nieuwe trein met nieuw materieel voorbij rijdt, dan kun je het nog hebben. Maar zeker de oude treinstellen maken een herrie van heb ik jou daar. En dan komen er zeker tien treinen per uur voorbij."

De hele dag kunnen de inwoners van America nog genieten van de rust. ProRail verwacht namelijk dat de treinen pas donderdagochtend weer rijden.

Toekomst
Volgens de omwonenden van het spoor moet er in de toekomst een oplossing komen voor de geluidsoverlast. "Er zijn wel een aantal dingen die kunnen helpen, bijvoorbeeld geluidsdempers in het spoor of het plaatsen van geluidschermen", zegt een inwoonster. "Alles wat iets tegen houdt, al is het maar de helft. Dat is ons streven."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Illegaal dancefeest Arcen overstemt carnaval
Horst aan de Maas moet overlast schutterij uitleggen
Horst heeft luisterend oor voor klachten geluidsoverlast
Rowwen Hèze gaat soulmuziek maken
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen