Overslaan en naar de inhoud gaan

America geniet van rust na treinongeluk

Geplaatst opwoensdag 26 april 2017 - 8:54

Inwoners van America zijn blij met de treinstoring op het traject tussen Horst en Deurne.

Voor de mensen die rondom het spoor wonen, is het momenteel vooral genieten.

Vakantie
"Het lijkt wel vakantie", zegt een van de inwoners tegen L1. "Ik werk thuis. Dus ik zit de hele dag in het geluid. En ik dacht gisteren: 'het lijkt net vakantie'. Want dat is het enige moment in ons leven dat we deze rust hebben. Als we niet thuis zijn."

Een goederentrein botste maandagochtend op een stilstaande graafmachine. Daardoor ontstond een grote ravage en is treinverkeer tot donderdagochtend niet mogelijk.

Lees ook: Ravage na treinongeluk groter dan gedacht

Goederentrein of passagierstrein
​Volgens een man uit de buurt ligt het er ook aan wat voor trein er voorbij komt. "Als er een nieuwe trein met nieuw materieel voorbij rijdt, dan kun je het nog hebben. Maar zeker de oude treinstellen maken een herrie van heb ik jou daar. En dan komen er zeker tien treinen per uur voorbij."

De hele dag kunnen de inwoners van America nog genieten van de rust. ProRail verwacht namelijk dat de treinen pas donderdagochtend weer rijden.

Toekomst
Volgens de omwonenden van het spoor moet er in de toekomst een oplossing komen voor de geluidsoverlast. "Er zijn wel een aantal dingen die kunnen helpen, bijvoorbeeld geluidsdempers in het spoor of het plaatsen van geluidschermen", zegt een inwoonster. "Alles wat iets tegen houdt, al is het maar de helft. Dat is ons streven."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Treinverbinding Weert-Hamont op dood spoor
Illegaal dancefeest Arcen overstemt carnaval
Horst aan de Maas moet overlast schutterij uitleggen
Horst heeft luisterend oor voor klachten geluidsoverlast
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen