Overslaan en naar de inhoud gaan

Amby nog niet gerustgesteld na jihadbruid-affaire

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 20:42

Woningstichting Maasvallei Maastricht heeft bewoners in de wijk Amby niet gerust weten te stellen. Donderdagavond was er een bijeenkomst om te praten over ex-jihadbruid Aïcha, die tot onvrede van de wijk een woning kreeg toegewezen in Amby.

Veel bewoners kwamen in opstand tegen de komst van de uit Syrië teruggekeerde Aïcha. De mensen in Amby zijn vooral boos, omdat ze niet vooraf zijn geïnformeerd.

Lees ook: Ex-jihadbruid Aïcha voelt zich niet veilig en zegt huur op

Onvrede blijft
In een anderhalf uur durend gesprek heeft de woningstichting geprobeerd om de situatie uit te praten. Na afloop waren bewoners echter nog niet tevreden. Zij eisten excuses van de woningstichting, maar in plaats daarvan probeerde die uit te leggen hoe het proces tot stand komt om bewoners te plaatsen.

Verhelderend gesprek
Volgens Alex Meij, directeur van de woningstichting, was het wel een vruchtbare bijeenkomst. "We leven gelukkig niet in een maatschappij waarin we toestemming moeten vragen of hier mensen mogen wonen. Het is een maatschappelijk probleem en dat moeten we met elkaar oplossen." Meij vindt een gesprek met de buurt verhelderend.

Maatschappij worstelt
Fractievoorzitter René Betsch van de Maastrichtse tak van de PVV zegt in eerste instantie geweigerd te zijn op de bijeenkomst. Later was hij alsnog welkom. Hij zegt dat de bijeenkomst heeft blootgelegd dat de maatschappij worstelt met terugkerende Syrië-strijders. Volgens Betsch kan het sowieso niet dat deze mensen terugkeren naar de woonplaats waar ze vertrokken zijn, omdat iedereen die persoon daar kent. Dat was ook het geval met de Maastrichtse Aïcha.

Overigens heeft Aïcha de huur opgezegd na de aanhoudende klachten van buurtbewoners.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen