Overslaan en naar de inhoud gaan

Amby nog niet gerustgesteld na jihadbruid-affaire

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 20:42

Woningstichting Maasvallei Maastricht heeft bewoners in de wijk Amby niet gerust weten te stellen. Donderdagavond was er een bijeenkomst om te praten over ex-jihadbruid Aïcha, die tot onvrede van de wijk een woning kreeg toegewezen in Amby.

Veel bewoners kwamen in opstand tegen de komst van de uit Syrië teruggekeerde Aïcha. De mensen in Amby zijn vooral boos, omdat ze niet vooraf zijn geïnformeerd.

Lees ook: Ex-jihadbruid Aïcha voelt zich niet veilig en zegt huur op

Onvrede blijft
In een anderhalf uur durend gesprek heeft de woningstichting geprobeerd om de situatie uit te praten. Na afloop waren bewoners echter nog niet tevreden. Zij eisten excuses van de woningstichting, maar in plaats daarvan probeerde die uit te leggen hoe het proces tot stand komt om bewoners te plaatsen.

Verhelderend gesprek
Volgens Alex Meij, directeur van de woningstichting, was het wel een vruchtbare bijeenkomst. "We leven gelukkig niet in een maatschappij waarin we toestemming moeten vragen of hier mensen mogen wonen. Het is een maatschappelijk probleem en dat moeten we met elkaar oplossen." Meij vindt een gesprek met de buurt verhelderend.

Maatschappij worstelt
Fractievoorzitter René Betsch van de Maastrichtse tak van de PVV zegt in eerste instantie geweigerd te zijn op de bijeenkomst. Later was hij alsnog welkom. Hij zegt dat de bijeenkomst heeft blootgelegd dat de maatschappij worstelt met terugkerende Syrië-strijders. Volgens Betsch kan het sowieso niet dat deze mensen terugkeren naar de woonplaats waar ze vertrokken zijn, omdat iedereen die persoon daar kent. Dat was ook het geval met de Maastrichtse Aïcha.

Overigens heeft Aïcha de huur opgezegd na de aanhoudende klachten van buurtbewoners.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen