Overslaan en naar de inhoud gaan

Amby nog niet gerustgesteld na jihadbruid-affaire

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 20:42

Woningstichting Maasvallei Maastricht heeft bewoners in de wijk Amby niet gerust weten te stellen. Donderdagavond was er een bijeenkomst om te praten over ex-jihadbruid Aïcha, die tot onvrede van de wijk een woning kreeg toegewezen in Amby.

Veel bewoners kwamen in opstand tegen de komst van de uit Syrië teruggekeerde Aïcha. De mensen in Amby zijn vooral boos, omdat ze niet vooraf zijn geïnformeerd.

Lees ook: Ex-jihadbruid Aïcha voelt zich niet veilig en zegt huur op

Onvrede blijft
In een anderhalf uur durend gesprek heeft de woningstichting geprobeerd om de situatie uit te praten. Na afloop waren bewoners echter nog niet tevreden. Zij eisten excuses van de woningstichting, maar in plaats daarvan probeerde die uit te leggen hoe het proces tot stand komt om bewoners te plaatsen.

Verhelderend gesprek
Volgens Alex Meij, directeur van de woningstichting, was het wel een vruchtbare bijeenkomst. "We leven gelukkig niet in een maatschappij waarin we toestemming moeten vragen of hier mensen mogen wonen. Het is een maatschappelijk probleem en dat moeten we met elkaar oplossen." Meij vindt een gesprek met de buurt verhelderend.

Maatschappij worstelt
Fractievoorzitter René Betsch van de Maastrichtse tak van de PVV zegt in eerste instantie geweigerd te zijn op de bijeenkomst. Later was hij alsnog welkom. Hij zegt dat de bijeenkomst heeft blootgelegd dat de maatschappij worstelt met terugkerende Syrië-strijders. Volgens Betsch kan het sowieso niet dat deze mensen terugkeren naar de woonplaats waar ze vertrokken zijn, omdat iedereen die persoon daar kent. Dat was ook het geval met de Maastrichtse Aïcha.

Overigens heeft Aïcha de huur opgezegd na de aanhoudende klachten van buurtbewoners.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen