Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambulances vaak te laat, bekijk hier hoe het bij jou zit

Geplaatst opdinsdag 31 oktober 2017 - 18:03

Mensen die in het buitengebied en in plaatsen langs de grens wonen, kunnen bij levensbedreigende situaties lang niet altijd op tijd worden geholpen.

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat ambulances onder meer in Arcen, Beesel, Koningsbosch en Mesch niet op tijd aanwezig kunnen zijn.

Kwartier
Volgens de wet moet minstens 95 procent van de bevolking binnen een kwartier bereikt kunnen worden. Uit het onderzoek, in opdracht van RTL Nieuws, blijkt dat slechts zeven van de 25 regionale ambulancevoorzieningen hieraan voldoet. Dat is vooral in de grote steden.

In de file
Dorpen als Mariahoop, Koningsbosch, Schinveld, Ulestraten en Mheer zijn door ambulances niet op tijd te bereiken. In de drukke spits, wordt het probleem op een aantal Limburgse plekken alleen maar groter.

Bekijk hier of de ambulance op tijd bij jouw huis kan zijn.

Grote zorgen
De Nederlandse Zorgautoriteit maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van ambulances. "Zorgverzekeraars hebben deze zorgplicht en zij moeten hierover afspraken maken met de ambulancediensten", zegt ze tegen RTL. Maar het is volgens de partijen lastig om iedereen in Nederland binnen een kwartier te bereiken.

Er zijn afgelopen jaren wel verbeteringen doorgevoerd. Zo is het aantal ambulanceposten uitgebreid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen