Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambulances vaak te laat, bekijk hier hoe het bij jou zit

Geplaatst opdinsdag 31 oktober 2017 - 18:03

Mensen die in het buitengebied en in plaatsen langs de grens wonen, kunnen bij levensbedreigende situaties lang niet altijd op tijd worden geholpen.

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat ambulances onder meer in Arcen, Beesel, Koningsbosch en Mesch niet op tijd aanwezig kunnen zijn.

Kwartier
Volgens de wet moet minstens 95 procent van de bevolking binnen een kwartier bereikt kunnen worden. Uit het onderzoek, in opdracht van RTL Nieuws, blijkt dat slechts zeven van de 25 regionale ambulancevoorzieningen hieraan voldoet. Dat is vooral in de grote steden.

In de file
Dorpen als Mariahoop, Koningsbosch, Schinveld, Ulestraten en Mheer zijn door ambulances niet op tijd te bereiken. In de drukke spits, wordt het probleem op een aantal Limburgse plekken alleen maar groter.

Bekijk hier of de ambulance op tijd bij jouw huis kan zijn.

Grote zorgen
De Nederlandse Zorgautoriteit maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van ambulances. "Zorgverzekeraars hebben deze zorgplicht en zij moeten hierover afspraken maken met de ambulancediensten", zegt ze tegen RTL. Maar het is volgens de partijen lastig om iedereen in Nederland binnen een kwartier te bereiken.

Er zijn afgelopen jaren wel verbeteringen doorgevoerd. Zo is het aantal ambulanceposten uitgebreid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen