Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambulances vaak te laat, bekijk hier hoe het bij jou zit

Geplaatst opdinsdag 31 oktober 2017 - 18:03

Mensen die in het buitengebied en in plaatsen langs de grens wonen, kunnen bij levensbedreigende situaties lang niet altijd op tijd worden geholpen.

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat ambulances onder meer in Arcen, Beesel, Koningsbosch en Mesch niet op tijd aanwezig kunnen zijn.

Kwartier
Volgens de wet moet minstens 95 procent van de bevolking binnen een kwartier bereikt kunnen worden. Uit het onderzoek, in opdracht van RTL Nieuws, blijkt dat slechts zeven van de 25 regionale ambulancevoorzieningen hieraan voldoet. Dat is vooral in de grote steden.

In de file
Dorpen als Mariahoop, Koningsbosch, Schinveld, Ulestraten en Mheer zijn door ambulances niet op tijd te bereiken. In de drukke spits, wordt het probleem op een aantal Limburgse plekken alleen maar groter.

Bekijk hier of de ambulance op tijd bij jouw huis kan zijn.

Grote zorgen
De Nederlandse Zorgautoriteit maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van ambulances. "Zorgverzekeraars hebben deze zorgplicht en zij moeten hierover afspraken maken met de ambulancediensten", zegt ze tegen RTL. Maar het is volgens de partijen lastig om iedereen in Nederland binnen een kwartier te bereiken.

Er zijn afgelopen jaren wel verbeteringen doorgevoerd. Zo is het aantal ambulanceposten uitgebreid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen