Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Ambulance sneller op locatie'

Geplaatst opmaandag 18 april 2016 - 6:25

Zorgverzekeraars moeten ervoor zorgen dat de ambulances in Noord- en Midden-Limburg vaker op tijd zijn. Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit zijn verzekeraars daar laks in.

De opkomsttijden van de ambulancevoorziening AmbulanceZorg Limburg- Noord zitten al jaren onder de landelijke norm. Die schrijft voor dat ambulances in 95 procent van alle noodoproepen binnen een kwartier op de gewenste locatie moet zijn.

Noodmeldingen
De Noord- en Midden-Limburgse ambulancevoorziening zegt zelf alles gedaan te hebben om die norm te halen. Zo zijn onder meer op eigen kosten extra standplaatsen gerealiseerd en extra ambulances aangeschaft. Ook is de organisatie gaan werken met 24-uursdiensten. "Maar er valt niet op te boksen tegen de noodmeldingen die blijven toenemen", vertelt directeur Tjerk Hiddes.

Op tandvlees
Al jaren vraagt Hiddes bij het Rijk en de zorgverzekeraars om aandacht voor de problemen van de organisatie die 'op het tandvlees loopt', maar dit leverde tot nu toe niets op.

Lichtpuntje
De conclusies van de Nederlandse Zorgautoriteit zijn echter een lichtpunt. De autoriteit constateert in een recent verschenen rapport dat in 17 van de 24 ambulanceregio’s de normen niet gehaald worden en vindt dat dit de zorgverzekeraars te verwijten valt. Die hebben nooit goed zicht gehad op de cijfers en er niet genoeg aandacht voor gehad. De autoriteit eist nu dat verzekeraars hun zorgplicht nemen en gaan zorgen voor de betere opkomsttijden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Directeur Ambulancezorg Limburg-Noord toch geen graaier
Schippers steunt zorg in Limburgse krimpregio's
Zorgverzekeraars positief over protonenkliniek Maastricht
'Fusie Orbis-Atrium: geen besparing maar kostenstijging'
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen