Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Ambulance sneller op locatie'

Geplaatst opmaandag 18 april 2016 - 6:25

Zorgverzekeraars moeten ervoor zorgen dat de ambulances in Noord- en Midden-Limburg vaker op tijd zijn. Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit zijn verzekeraars daar laks in.

De opkomsttijden van de ambulancevoorziening AmbulanceZorg Limburg- Noord zitten al jaren onder de landelijke norm. Die schrijft voor dat ambulances in 95 procent van alle noodoproepen binnen een kwartier op de gewenste locatie moet zijn.

Noodmeldingen
De Noord- en Midden-Limburgse ambulancevoorziening zegt zelf alles gedaan te hebben om die norm te halen. Zo zijn onder meer op eigen kosten extra standplaatsen gerealiseerd en extra ambulances aangeschaft. Ook is de organisatie gaan werken met 24-uursdiensten. "Maar er valt niet op te boksen tegen de noodmeldingen die blijven toenemen", vertelt directeur Tjerk Hiddes.

Op tandvlees
Al jaren vraagt Hiddes bij het Rijk en de zorgverzekeraars om aandacht voor de problemen van de organisatie die 'op het tandvlees loopt', maar dit leverde tot nu toe niets op.

Lichtpuntje
De conclusies van de Nederlandse Zorgautoriteit zijn echter een lichtpunt. De autoriteit constateert in een recent verschenen rapport dat in 17 van de 24 ambulanceregio’s de normen niet gehaald worden en vindt dat dit de zorgverzekeraars te verwijten valt. Die hebben nooit goed zicht gehad op de cijfers en er niet genoeg aandacht voor gehad. De autoriteit eist nu dat verzekeraars hun zorgplicht nemen en gaan zorgen voor de betere opkomsttijden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Directeur Ambulancezorg Limburg-Noord toch geen graaier
Schippers steunt zorg in Limburgse krimpregio's
Zorgverzekeraars positief over protonenkliniek Maastricht
'Fusie Orbis-Atrium: geen besparing maar kostenstijging'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen