Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ambulance sneller op locatie'

Geplaatst opmaandag 18 april 2016 - 6:25

Zorgverzekeraars moeten ervoor zorgen dat de ambulances in Noord- en Midden-Limburg vaker op tijd zijn. Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit zijn verzekeraars daar laks in.

De opkomsttijden van de ambulancevoorziening AmbulanceZorg Limburg- Noord zitten al jaren onder de landelijke norm. Die schrijft voor dat ambulances in 95 procent van alle noodoproepen binnen een kwartier op de gewenste locatie moet zijn.

Noodmeldingen
De Noord- en Midden-Limburgse ambulancevoorziening zegt zelf alles gedaan te hebben om die norm te halen. Zo zijn onder meer op eigen kosten extra standplaatsen gerealiseerd en extra ambulances aangeschaft. Ook is de organisatie gaan werken met 24-uursdiensten. "Maar er valt niet op te boksen tegen de noodmeldingen die blijven toenemen", vertelt directeur Tjerk Hiddes.

Op tandvlees
Al jaren vraagt Hiddes bij het Rijk en de zorgverzekeraars om aandacht voor de problemen van de organisatie die 'op het tandvlees loopt', maar dit leverde tot nu toe niets op.

Lichtpuntje
De conclusies van de Nederlandse Zorgautoriteit zijn echter een lichtpunt. De autoriteit constateert in een recent verschenen rapport dat in 17 van de 24 ambulanceregio’s de normen niet gehaald worden en vindt dat dit de zorgverzekeraars te verwijten valt. Die hebben nooit goed zicht gehad op de cijfers en er niet genoeg aandacht voor gehad. De autoriteit eist nu dat verzekeraars hun zorgplicht nemen en gaan zorgen voor de betere opkomsttijden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Directeur Ambulancezorg Limburg-Noord toch geen graaier
Schippers steunt zorg in Limburgse krimpregio's
Zorgverzekeraars positief over protonenkliniek Maastricht
'Fusie Orbis-Atrium: geen besparing maar kostenstijging'
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen