Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenarenbond ongerust over werksfeer Valkenburg

Geplaatst opdinsdag 28 oktober 2014 - 16:49

De Avbakabo FNV maakt zich grote zorgen over de ontwikkelingen in de gemeente Valkenburg. Daar is de ondernemingsraad opgestapt uit onvrede met het gevoerde beleid.

De belangrijkste reden voor het opstappen is dat er volgens de ondernemingsraad binnen de gemeentelijke organisatie nog steeds geen gelijke behandeling van medewerkers is.

Verbijsterd
De grootste ambtenarenvakbond is verbijsterd. Volgens de bond was er vorig jaar ook al sprake van een vertrouwenscris en is de bom al een keer gebarsten. Vervolgens wordt er een traject tot verbetering ingezet. Maar volgens bestuurder Bert van Velthuijsen heeft dat dus niet geholpen.

Signalen
Ook de vakbond ontvangt signalen dat er op korte termijn geen gezonde werksfeer ontstaat. Daarom wil de bond zo snel mogelijk de leden bij elkaar roepen. Naar aanleiding van die bijeenkomst kunnen er concrete stappen worden genomen richting college.

Opheldering
Ook de oppositiepartij D'66 in de gemeenteraad van Valkenburg neemt het opstappen van de ondernemingsraad bijzonder serieus en wil opheldering van het college. De partij wil exact weten wat er is gebeurd. Ook het CDA heeft een kritische houding ten opzichte van de reorganisatie en wil van het college weten wat de rol van het bestuur is geweest in het opstappen van de ondernemingsraad.

Burgemeester Eurlings
De verantwoordelijk portefeuillehouder voor personeel en organisatie, burgemeester Martin Eurlings, vindt het een interne aangelegenheid en wenst verder niet te reageren.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Nog steeds angstcultuur gemeentehuis Valkenburg'
Weinig begrip voor miljoenenbezuiniging op ambtenaren
Rechter fluit Maastricht terug om verplaatsing ambtenaren
Ondernemingsraad Weert bezorgd om ambtenaren
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen