Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaren uit Maastricht en Sittard-Geleen naar Heerlen

Geplaatst opdonderdag 18 februari 2016 - 17:44

Het eerste cluster van diensten waarin de gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen hun bedrijfsvoeringsafdelingen bundelen, wordt gehuisvest in Heerlen.

Het betreft zo’n 135 werkplekken voor de afdelingen Informatiediensten, Inkoop en de Personeels- en Salarisadministratie.

Kosten besparen
Het gaat om het eerste cluster van diensten van het zogeheten Shared Services Center Zuid-Limburg, dat is opgezet omdat gemeenten door gezamenlijk in te kopen en schaalvergroting kosten willen besparen. Volgende clusters worden gehuisvest in Maastricht en Sittard-Geleen.

Samenwerkingsverband
In dit geval is voor Heerlen gekozen, omdat daar al de Brightlands Shared Services Campus wordt opgebouwd. Een door pensioenuitvoerder APG, Universiteit Maastricht en de gemeente opgericht samenwerkingsverband, waar nieuwe commerciële diensten rond data-verwerking worden ontwikkeld. "Hiermee geven we een belangrijke impuls aan de overheidskolom binnen de deze campus", laat de Heerlense wethouder Nico Aarts weten.

De medewerkers krijgen een plek in het Atrivégebouw aan de CBS-weg in Heerlen (voormalig kantoor van Parkstad Limburg).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

FNV voert donderdag actie in Heerlen en Sittard
Ambtenaren Sittard-Geleen massaal aanwezig bij rechtszaak
Ambtenaren Sittard-Geleen dagen gemeente voor rechter
College van Sittard-Geleen in clinch met ambtenaren
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen