Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaren uit Maastricht en Sittard-Geleen naar Heerlen

Geplaatst opdonderdag 18 februari 2016 - 17:44

Het eerste cluster van diensten waarin de gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen hun bedrijfsvoeringsafdelingen bundelen, wordt gehuisvest in Heerlen.

Het betreft zo’n 135 werkplekken voor de afdelingen Informatiediensten, Inkoop en de Personeels- en Salarisadministratie.

Kosten besparen
Het gaat om het eerste cluster van diensten van het zogeheten Shared Services Center Zuid-Limburg, dat is opgezet omdat gemeenten door gezamenlijk in te kopen en schaalvergroting kosten willen besparen. Volgende clusters worden gehuisvest in Maastricht en Sittard-Geleen.

Samenwerkingsverband
In dit geval is voor Heerlen gekozen, omdat daar al de Brightlands Shared Services Campus wordt opgebouwd. Een door pensioenuitvoerder APG, Universiteit Maastricht en de gemeente opgericht samenwerkingsverband, waar nieuwe commerciële diensten rond data-verwerking worden ontwikkeld. "Hiermee geven we een belangrijke impuls aan de overheidskolom binnen de deze campus", laat de Heerlense wethouder Nico Aarts weten.

De medewerkers krijgen een plek in het Atrivégebouw aan de CBS-weg in Heerlen (voormalig kantoor van Parkstad Limburg).

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

SSC-ZL Shared Service Center Zuid-Limburg in Heerlen / Google Streetview (28 jan 2020)
Gemeenten trekken stekker uit gezamenlijk dienstencentrum
Klappers
Oppositie: 'Stekker gaat uit Shared Service Center'
FNV voert donderdag actie in Heerlen en Sittard
Ambtenaren Sittard-Geleen massaal aanwezig bij rechtszaak
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen