Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaren Sittard-Geleen massaal aanwezig bij rechtszaak

Geplaatst opmaandag 28 november 2016 - 13:21

Ruim honderd ambtenaren van de gemeente Sittard-Geleen waren maandagochtend aanwezig bij rechtszaak tegen de gemeente.

De zaak diende voor de rechtbank in Roermond. Speciaal voor deze zaak was een aparte ruimte ingericht waar de zaak via een scherm te volgen was.

Conflict
De 175 ambtenaren hebben een conflict met de gemeente. In de nieuwe CAO, die in 2015 is ingevoerd, is voor alle gemeenten een zogeheten 'uitloopregeling' in het leven geroepen. Dit een toeslag op het maximale salaris. In Sittard-Geleen kwam daardoor de oude regeling te vervallen. En voor de meeste ambtenaren pakte de oude regeling financieel beter uit.

Zeldzaam
Het komt bijna nooit voor dat zoveel ambtenaren een rechtszaak aanspannen tegen hun baas. De rechtbank heeft twee dagen nodig voor het proces. Volgende week maandag is de tweede zittingsdag.

Drukte
Volgens een gemeentewoordvoerder heeft het geen gevolgen voor de werkzaamheden bij de gemeente dat er zoveel ambtenaren aanwezig waren bij de rechtszaak. De verwachting is dat het tijdens de tweede zittingsdag en bij de uitspraak ook druk wordt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ambtenaren Sittard-Geleen dagen gemeente voor rechter
'Verhoudingen brandweer en politie op scherp door conflict'
Justitie vervolgt ambtenaren Brunssum
Ambtenaren Brunssum vrijgesproken van witwassen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen