Overslaan en naar de inhoud gaan

Ambtenaren Sittard-Geleen massaal aanwezig bij rechtszaak

Geplaatst opmaandag 28 november 2016 - 13:21

Ruim honderd ambtenaren van de gemeente Sittard-Geleen waren maandagochtend aanwezig bij rechtszaak tegen de gemeente.

De zaak diende voor de rechtbank in Roermond. Speciaal voor deze zaak was een aparte ruimte ingericht waar de zaak via een scherm te volgen was.

Conflict
De 175 ambtenaren hebben een conflict met de gemeente. In de nieuwe CAO, die in 2015 is ingevoerd, is voor alle gemeenten een zogeheten 'uitloopregeling' in het leven geroepen. Dit een toeslag op het maximale salaris. In Sittard-Geleen kwam daardoor de oude regeling te vervallen. En voor de meeste ambtenaren pakte de oude regeling financieel beter uit.

Zeldzaam
Het komt bijna nooit voor dat zoveel ambtenaren een rechtszaak aanspannen tegen hun baas. De rechtbank heeft twee dagen nodig voor het proces. Volgende week maandag is de tweede zittingsdag.

Drukte
Volgens een gemeentewoordvoerder heeft het geen gevolgen voor de werkzaamheden bij de gemeente dat er zoveel ambtenaren aanwezig waren bij de rechtszaak. De verwachting is dat het tijdens de tweede zittingsdag en bij de uitspraak ook druk wordt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ambtenaren Sittard-Geleen dagen gemeente voor rechter
'Verhoudingen brandweer en politie op scherp door conflict'
Burenruzie Swolgen
Verhuizen enige oplossing voor jarenlange burenruzie Swolgen
Justitie vervolgt ambtenaren Brunssum
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen